Τουρκία: Άνευ σημασίας, απαράδεκτες οι αναφορές Αναστασιάδη

Η υιοθέτηση της πρότασης του ΕΛΑΜ από την Κυπριακή Βουλή και την κυπριακή ηγεσία δεν θα βοηθήσει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ ενώ χαρακτηρίζει απαράδεχτη την άποψη της κυβέρνησης ότι η απόφαση ισοδυναμεί με τις εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Στην γραπτή του ανακοίνωσή το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η κοινή διακήρυξη της "βουλής" της "τδβκ" σε σχέση με την πρόταση του ακροδεξιού/ρατσιστικού

ΕΛΑΜ και την αποδοχή της από την Ε/κ βουλή στις 10 Φεβρουαρίου ανταποκρίνεται στις δίκαιες προσδοκίες και ανησυχίες της Τ/κ πλευράς”, προσθέτοντας ότι συμφωνούν με τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί γι αυτό το θέμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “ο χαρακτηρισμός αυτής της απόφασης από τον Ε/Κ ηγέτη ως “μια απλή αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός” και η άποψη ότι ισοδυναμεί με τις εκδηλώσεις για την 20η Ιουλίου και την ίδρυση της ‘τδβκ’ είναι άνευ σημασίας και απαράδεκτη”. “Η ειρηνευτική επιχείρηση είχε στόχο τον τερματισμό μιας ανθρώπινης τραγωδίας που δημιούργησε μια νοοτροπία η οποία έχει τις ρίζες της από το όνειρο της ένωσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι “σε ένα στάδιο που υπάρχουν προσπάθειες για ίδρυση ενός νέου κοινού κράτους που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα στο πλαίσιο της κοινής διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου του 2014, η υιοθέτηση από την Ε/κ βουλή και την ηγεσία της πρότασης που έθεσε το ακροδεξιό/ρατσιστικό ΕΛΑΜ είναι φανερό ότι δεν θα βοηθήσει τη διασφάλιση της ασφάλειας μεταξύ των δύο λαών στο νησί και την διαδικασία των διαπραγματεύσεων”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι “ουσιαστικά, με αυτή την αφορμή και όπως φάνηκε από προηγούμενα διάφορα παραδείγματα, ενόσω δεν υπάρχει μια ριζική αλλαγή σε αυτή την νοοτροπία η οποία είναι κυρίαρχη στην Ε/κ πλευρά και που δεν βλέπει την Τ/κ πλευρά ως συνέταιρο του νησιού θα δυσκολέψουν τις προσπάθειες για λύση στην Κύπρο”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα