Κρίσιμη συνάντηση αγροτών με Δραγασάκη – Δείτε τα σημερινά μπλόκα

Συνεχίζουν οι αγρότες τους αποκλεισμούς δρόμων σε κομβικά οδικά σημεία της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό καθεστώς.

Λίγες ώρες μετά την κάθοδό τους στην Αθήνα αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει νέα συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η συνάντηση θα γίνει στις 16.00 στα γραφεία

της αντιπροεδρίας στην Οδό Ζαλοκώστα, και εκτός από τον κ. Δραγασάκη, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών της Β. Ελλάδας, οι οποίοι συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος, «θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης και αμέσως μετά σε γενικές συνελεύσεις θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

Τα μπλόκα

Σε δίωρο αποκλεισμό στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, προχώρησαν από τις 12:15 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν στήσει το μπλόκο τους στο σημείο από τις 31/1. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς, με τη βοήθεια αντρών της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο.

«Προβαίνουμε στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που θα έχουν συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα» είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο στο Δερβένι απαρτίζεται από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Λιτής, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά, Ασσήρου και Δρυμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα