Ξέσπασε, πέρασε και κοιτάζει Ισραήλ

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τη Φλόρα Ταλίν με 5-0 χάρις τα τέρματα των Ταβάρες, Σόουζα, Μοράις, Σάλαϊ και Ντελατόρε και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Θα το σφραγίσει σε μια εβδομάδα στην Εσθονία και από εκεί και πέρα θα πάει στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την Χάποελ Μπερ Σεβά που ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-0.

Συγκινητικό ήταν το κλίμα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τους φίλους του ΑΠΟΕΛ να στέλνουν

διάφορα μηνύματα συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Δυνατό ξεκίνημα
Χωρίς διάθεση να απειληθεί και να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα του, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ. Οι ποδοσφαιριστές του Μπαλταζάρ είχαν σκοπό το γρήγορο τέρμα προκειμένου να απαλλαχθούν από το οποιοδήποτε άγχος και μέχρι το 17ο λεπτό έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες. Δυο φορές ο Ποτέ και ενδιάμεσα ο Σόουζα, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τουμ, ενώ και ο Βάτερμαν χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει το μηδέν.

Ταβάρες και 1-0
Στο 24ο λεπτό ο Καρλάο έκανε το δυνατό σουτ και ο τερματοφύλακας των Εσθονών έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ήρθε και το γκολ. Ο Ταβάρες ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με κοντινή κεφαλιά, σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τους γαλαζοκίτρινους και παράλληλα έδωσε προβάδισμα με 1-0.

Ευκαιρίες και 2-0 από τον Σόουζα
Η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε. Ο Σάλαϊ και ο Μοράις δοκίμασαν το πόδι τους, αλλά δεν βρήκαν στόχο, το ίδιο και οι Εφραίμ-Ποτέ λίγο αργότερα. Ο Βάτερμαν στο 39’ και 40’ αποσόβησε τον κίνδυνο και στο 44ο λεπτό ο Σόουζα έγραψε το 2-0. Ο Βραζιλιάνος λειτούργησε ως κρυφός κυνηγός, εκμεταλλεύτηκε τη συστημένη σέντρα του Ιωάννου από τα αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη.

Ξεκίνημα με γκολ
Πέναλτι από τα… αποδυτήρια πήρε ο ΑΠΟΕΛ. Ο Σάλαϊ πήγε να κάνει το ανάποδο, δέχτηκε μαρκάρισμα από πίσω και κέρδισε το πέναλτι. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Τουμ.

Έριξε ρυθμούς, αλλά…
Το τρίτο τέρμα του ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετό για να ρίξει τους ρυθμούς του και να ετοιμαστεί για τον επαναληπτικό σε μια εβδομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Μπαλταζάρ έκαναν συντήρηση δυνάμεων, αλλά αυτό δεν τους απέτρεψε από και άλλα τέρματα. Στο 72ο λεπτό ο Σάλαϊ που έψαχνε το γκολ, έκανε το μακρινό σουτ και έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Τουμ.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 78ο ο Ντελατόρε με διαγώνιο σουτ έγραψε το 5-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γαλαζοκιτρίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα