Δυσκολεύουν μέρα με την μέρα τα πράγματα για το ΓεΣΥ

Οικονομική και διοικητική αυτονόμηση νοσηλευτηρίων πριν την εφαρμογή του ΓεΣΥ ζητεί ο ΠΙΣ σε ανακοίνωση του.

Ζητεί επίσης για την χρονική περίοδο που θα επιχορηγούνται τα κρατικά νοσηλευτήρια να υπάρχει ανάλογη επιχορήγηση ή αντισταθμιστικά μέτρα και προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ταυτόχρονα ζητεί να υπάρξει ενιαία νομοθεσία που θα διέπει ισότιμα την λειτουργία κρατικών και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και να ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους. και υποστηρίζει ότι «σε αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται συνθήκες σκληρού, άνισου και αθέμιτου ανταγωνισμού, με ανυπολόγιστο

κόστος για τον ιδιωτικό τομέα που θα κληθεί να πληρώσει τα κενά και ελλείψεις δεκαετιών του δημόσιου τομέα, χωρίς στην ουσία να έχει οποιαδήποτε αντισταθμιστική παροχή που να διασφαλίζει την βιωσιμότητα και εξέλιξή του».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το ΣΙΓΜΑ την περασμένη Πέμπτη 19 Ιουνίου, για μεγάλες αποκλίσεις στην κοστολόγηση ιατρικών πράξεων από τον ΟΑΥ προς τους γιατρούς σε περιβάλλον ΓΕΣΥ, η γραμματέας του ΠΙΣ αναφέρει:

Σύμφωνα με τη γραμματέα του ΠΙΣ Νατάσα Συμεού, «από πλευράς του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απαίτηση του ΠΙΣ να του δοθεί το ποσό των 100 εκ. ευρώ».

Από πλευράς του, ο ΟΑΥ αναφέρει ότι «για το θέμα των αντισταθμιστικών μέτρων και αυτονόμησης δεν αφορά τον Οργανισμό μας. Ο νόμος του ΓΕΣΥ δεν έχει προϋποθέσεις αλλά καθορίζει ημερομηνία έναρξης την 1/6/19. Όσον αφορά στις θέσεις του "ΠΙΣ" τις μελετούμε, θα τους καλέσουμε για να συνεχίσουμε την διαβούλευση».

Ο Άθως Τσινωντίδης πρόσθεσε πως για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, θα επιχειρηθεί εκ νέου να δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο αποζημίωσης των ειδικών γιατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα