Βρυξέλλες: Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα γιατρού

Ως εμπόλεμη κατάσταση χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο δρ. Δημήτρης Κούλαλης. Ως Διευθυντής της Κλινικής Γονάτων και Κακώσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasme των Βρυξελλών, ο δρ.Κούλαλης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των συνεπειών, από τις φονικές εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες το πρωί το κέντρο των Βρυξελλών. Ο δρ.Κούλαλης, ανέφερε εξάλλου τα όσα βίωσε, αποκλειστικά, στην Ανοικτή Γραμμή.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο,

δέχθηκε περιστατικά προερχόμενα από τον σταθμό του Maalbeek όπου σημειώθηκε η δεύτερη βομβιστική επίθεση.

«Σαφώς, αντιμετωπίσαμε αρκετά δύσκολα περιστατικά, τα πλείστα με ανοικτά τραύματα. Αφότου ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι πρώτοι τραυματίες, όλο το προσωπικό μαζεύτηκε σε αίθουσες και εκεί ξεκίνησε η περίθαλψη. Σε ομάδες δούλεψαν όλες οι εμπλεκόμενες ιδιότητες», ανέφερε ο δρ.Κούλαλης στο SigmaLive.

Σε περαιτέρω δηλώσεις του ο Έλληνας γιατρός, ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που το νοσοκομείο ήρθε αντιμέτωπο με μια τέτοια κατάσταση, τέτοιου μεγέθους.

«Αυτά συμβαίνουν μόνο σε εμπόλεμη ζώνη. Το τι συμβαίνει σε τέτοια περιστατικά, μπορούν να το αντιληφθούν μόνο άνθρωποι που βρέθηκαν σε τέτοιες καταστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δρ.Κούλαλης.

Η επόμενη μέρα βρίσκει το νοσοκομείο σε κανονικούς ρυθμούς. Στο παρόν στάδιο, περιθάλφθησαν όλοι οι τραυματίες. Αρκετά από τα περιστατικά φέρουν πολλαπλά τραύματα. Αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ανησυχία ως προς την πορεία ανάρρωσής τους.

«Αυτό που σοκάρει περισσότερο, είναι το ανθρώπινο κομμάτι», ανέφερε ο δρ.Κούλαλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα