Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο με τρομοκρατική επίθεση;

Το βρετανικό Foreign Office είχε δώσει, πριν το «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, στη δημοσιότητα στη λίστα με τις 43 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατική επίθεση.

«Υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατία. Οι επιθέσεις θα μπορούσε να είναι αδιάκριτες, μεταξύ άλλων σε μέσα μαζικής μεταφοράς

και κόμβους των συγκοινωνιών, αλλά και σε άλλα μέρη που επισκέπτονται οι ξένοι. Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν πολλούς διεθνείς θεσμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ) , ενώ τα κυβερνητικά κτίρια και οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται σε »ευαίσθητες» τοποθεσίες».

Μεταξύ άλλων χώρες όπου μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση είναι «υψηλή» είναι: Η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ινδονησία, η Ρωσία, η Μιανμάρ, η Κένυα, οι Φιλιππίνες, η Κολομβία, η Τουρκία, η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία.

Στο πιο πάνω χάρτη που δημιούργησε η Βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Foreign Office, υπάρχουν τέσσερις βαθμίδες για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος. Οι βαθμίδες αυτές καταγράφονται με βαθύ κόκκινο «υψηλή», κόκκινο «γενική απειλή», πορτοκαλί «υποβόσκουσα απειλή» και κίτρινο «χαμηλή»…

Keywords
Τυχαία Θέματα