Βράβευση του Presse Café για το φιλανθρωπικό του έργο

Το χάλκινο βραβείο για την κατηγορία Έρανοι/ Φιλανθρωπικές Δραστηριότητες, παρέλαβε το Presse Café στα Responsible Business Awards. Η βράβευση έρχεται να επιβραβεύσει την προσπάθεια του Presse Café να καταστεί σαν καφετέρια, ένα σημείο συνάντησης κοινωνικών ομάδων αλλά και ατόμων που προωθούν την κοινωνική αλληλεγγύη. Το βραβείο παρέλαβε ο Manager του Presse Café κύριος Μάριος Αυλωνίτης στη Τελετή Απονομής των Cyprus

Responsible Business Awards 2019, που έγινε στο Προεδρικό μέγαρο στις 10 Οκτωβρίου 2019.   

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρίνα Χατζηκώστα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Α. Τσιόλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούνται σωστές προϋποθέσεις και να προσφέρονται κίνητρα, τα οποία επιβραβεύουν τις προσπάθειες όσων εργάζονται και προωθούν την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την πρόοδο με θεμιτά μέσα. Ιδιαίτερης σημασίας, είπε, είναι οι προσπάθειες που εστιάζουν εμφαντικά στην αξία και στις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, οι οποίες επιδεικνύουν ωστόσο τον απαιτούμενο σεβασμό στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. O Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής αυστηρότερης νομοθεσίας ΕΚΕ καθώς και στην ανάγκη αφύπνισης της δημόσιας συνείδησης.

Το Presse Café είναι μια επιχείρηση που από τη φύση της έχει καθημερινή επαφή με τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο μπροστά στα κοινωνικά προβλήματα. Για τη διεύθυνση και το προσωπικό του Presse Café η συνεισφορά στον αγώνα των ανθρώπων για αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής ξεφεύγει από τα στενά όρια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και μετατρέπεται σε καθημερινό τρόπο λειτουργίας.  

Η συμπαράσταση στον αγώνα μη κερδοσκοπικών οργανισμών που έχουν ως στόχο τους τη παροχή φροντίδας και στήριξης των συνανθρώπων μας με σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκεται στη κορωνίδα των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της καφετέριας. Πέραν τούτου προσφέρεται προβολή στις εκστρατείες της αστυνομίας Κύπρου για θέματα ασφάλειας. 

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής κάρτας νέων, το Presse Café έρχεται κοντά στους νέους ανθρώπους, όχι μόνο με εκπτώσεις στα προϊόντα του, αλλά κυρίως κτίζοντας κουλτούρα στήριξης των αυριανών υπεύθυνων πολιτών. Με την έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα του το Presse Café ευελπιστεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να διασπείρει την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς. Παράλληλα η χρήση των χάρτινων συσκευασιών του σαν μέσο προβολής κοινωνικών μηνυμάτων στηρίζει μόνιμα την επικοινωνία των φιλανθρωπικών οργανώσεων.          

Keywords
Τυχαία Θέματα