Βλέπει Αναστασιάδη και Τατάρ η Σπέχαρ

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα έχει σήμερα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενόψει της ενημέρωσης που θα κάνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την επόμενη εβδομάδα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ

στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος θα δεχθεί την κα Σπέχαρ στις 9.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολούθως η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα μεταβεί στα κατεχόμενα, όπου θα συναντηθεί στις 11.30 και με τον Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Ιανουάριο, που κατάρτισε η προεδρεύουσα Τυνησία, η ανοιχτή συνεδρίαση για την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Στις 14 Ιανουαρίου έχει οριστεί η διεξαγωγή, μέσω τηλεδιάσκεψης, της συνεδρίασης, με την παρουσία των χωρών, που συνεισφέρουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου τα μέλη θα ενημερωθούν, στη διάρκεια κλειστών διαβουλεύσεων, από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για θέματα της Δύναμης και της αποστολής καλών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία τη Δευτέρα συναντήθηκε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, συνεχίζει τις επαφές της με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εγγυητριών δυνάμεων, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο του  ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για αύριο συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να ενημερώσει για τις εξελίξεις τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς κλείδωσε η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης 

Την Πέμπτη στη Relex τα πρόσθετα ονόματα στη λίστα κυρώσεων για Τουρκία

Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ: Συνεχίζει τις επαφές η Λουτ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βλέπει Αναστασιάδη, Τατάρ, Σπέχαρ,vlepei anastasiadi, tatar, spechar