Βήμα προς τα μπρος

Στην έναρξη τεχνοκρατικού διαλόγου για ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου, κατέληξε σύσκεψη υπό τον ΥΠΕΣ
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στροβόλου, «πρόθεσή μας είναι να βρεθεί μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ούτως ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των Δημοτών του Στροβόλου».

Στην απόφαση να ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα διάλογος μεταξύ τεχνοκρατών του κράτους και του Δήμου Στροβόλου για το θέμα της ανάπλασης/βελτίωσης της λεωφόρου Τσερίου κατέληξε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη

Γεωργιάδη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκου Μιχαηλίδη και του Δημάρχου Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο κ. Χάσικος είπε ότι γίνεται η τελευταία αυτή προσπάθεια με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, κυρίως με την εμπλοκή υπηρεσιακών και εξέφρασε ελπίδα οι υπηρεσιακοί να φέρουν «πρόταση που να είναι κοινά αποδεκτή».

«Θα δούμε ξανά το όλο θέμα σε υπηρεσιακό επίπεδο, άλλη μια φορά, παρά να χαθεί το έργο. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα και έξω από μικροπολιτικές ή μικροσυμφέροντα, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον δρόμο για απελευθέρωση του κονδυλίου για να γίνει η ανάπλαση/ανακατασκευή της Τσερίου, που είναι κορυφαίας σημασίας για τον Στρόβολο και όχι μόνο», υπογράμμισε ο ΥΠΕΣ.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κατά νουν ότι ο πολίτης θα πρέπει να εξυπηρετείται με ασφάλεια και ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί και η εμπορικότητα της περιοχής.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι το σχετικό κονδύλι για την ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου έχει μπλοκαριστεί από τη Βουλή εδώ και μήνες, και πρόσθεσε ότι «η Βουλή δεν έχει διάθεση να το απελευθερώσει και εν πάση περιπτώσει όλα οδηγούν στο να μη γίνει ο δρόμος».

Σε ερώτηση, κατά πόσο έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα ενημερώνεται για την πορεία αυτού του διαλόγου, ο οποίος «θα ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα, έτσι ώστε να μην αφεθεί να χαθεί το θέμα στις ελληνικές καλένδες».

«Θα είναι ένας διάλογος σύντομος, περιεκτικός, ουσιαστικός, με γρήγορη κατάληξη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο μιλούμε για επανασχεδιασμό του όλου έργου, ο κ. Χάσικος είπε: «Δεν μίλησα για επανασχεδιασμό. Θα δούμε».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι «μετά από πολλούς μήνες που δεν υπήρχε διάλογος με την Κυβέρνηση, επιτέλους σήμερα βρεθήκαμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει μια αποφασιστικότητα και από κυβερνητικής πλευράς αλλά και από πλευράς του Δήμου Στροβόλου, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της λεωφόρου Τσερίου, έτσι ώστε πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του δρόμου, με έναν τρόπο που είναι πιο φιλικός προς τις ανάγκες των κατοίκων και των καταστηματαρχών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, «πρόθεσή μας είναι να βρεθεί μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ούτως ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των Δημοτών του Στροβόλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα