Τσακαλωτός: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα

"Η β` αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμένετε" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα του συνεδρίου του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι "δεν χρειαζόμαστε περισσότερη λιτότητα. Φτάνουμε στον στόχο".

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η β` αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, προσθέτοντας πως το νέο πακέτο θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, "2% του

ΑΕΠ μέτρα από τη μια πλευρά και 2% του ΑΕΠ από την άλλη".

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, όπου το ΔΝΤ έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του ότι δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα. Η αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος θα δώσει μήνυμα στις αγορές (λόγω και της συμμετοχής του ΔΝΤ) και θα φέρει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι φοβερά ανήσυχος για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, λέγοντας πως, κατά την άποψή του, η ευρωζώνη δεν βρίσκεται σε στέρεες βάσεις και έχει πολύ μεγάλο συστημικό πρόβλημα από οικονομικής και από πολιτικής σκοπιάς. "Oταν οι χώρες του Βορρά (όπως η Γερμανία) έχουν τόσο μεγάλα πλεονάσματα, δεν θα γίνει ανταγωνιστικός ο νότος. Είναι ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα