Ο Άρης Αβάτου αντίπαλος της Ελπίδας Σκουτάρεως

00:11 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης Άρης Αβάτου θα είναι ο αντίπαλος της Ελπίδας Σκουτάρεως στην πρώτη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο αγώνας είναι με το σύστημα νοκ άουτ και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο γήπεδο του Α.Ο. Ξάνθης. Η ομάδα του Άρη Αβάτου που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το κύπελλο στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό κερδίζοντας με σκορ 2-1 την Αναγέννηση Θαλασσιάς

είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος αφού οδηγεί την κούρσα στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της έμπειρους παίκτες που αγωνίζονταν στον Ορφέα Ξάνθης, στον ΑΟ Ξάνθης και στην ομάδα Νέων της Ξάνθης.

Εισιτήριο για Γ εθνική

Η Ελπίδα Σκουτάρεως έχει στόχο τη διάκριση και σε αυτήν τη διοργάνωση η οποία φέτος έχει κι ένα μοναδικό έπαθλο για τον Κυπελλούχο Ελλάδος. Σύμφωνα με την προκήρυξη η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο φιναλίστ.

Ο δρόμος προς τον τελικό

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης οι αγώνες είναι με τα σύστημα νοκ άουτ και θα διεξαχθούν την επόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου. Τα παιχνίδια είναι:

Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως

ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη

Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟΚ Κοσμίου

Στην επόμενη αγωνιστική τυχερό ζευγάρι είναι το πρώτο (Άρης Αβάτου-Ελπίδα Σκουτάρεως), που ο νικητής του θα περάσει στην τρίτη φάση χωρίς αγώνα.

Τα άλλα δύο ζευγάρια θα διασταυρωθούν μεταξύ τους, με τον νικητή του Α.Ε.Διδυμοτείχου-Προσοτσάνη να υποδέχεται τον νικητή της συνάντησης Κεραυνός Πέρνης-ΠΑΟΚ Κοσμίου.

Στην τρίτη φάση ο νικητής του αγώνα Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως θα υποδεχθεί την ομάδα που θα έχει προκριθεί από τις ΑΕΔ, Κόσμιο, Πέρνη και Προσοτσάνη στον άτυπο τελικό του πρώτου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που αφορά τις ομάδες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην τέταρτη φάση ο νικητής του 1ου ομίλου που αγωνίζεται η Ελπίδα Σκουτάρεως θα αντιμετωπίσει στις 3 Μαΐου τον νικητή του 4ου ομίλου στο οποίο συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων και Καρδίτσας για την φάση των προημιτελικών.

Μάλιστα η νικήτρια του Α’ Ομίλου θα παίξει εντός έδρας όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της μέχρι και τον τελικό, εφόσον φυσικά προκριθεί. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου σε ουδέτερη έδρα.

Για φιλανθρωπικό σκοπό τα έσοδα του αγώνα

Ο Άρης Αβάτου έκανε κάλεσμα προς όλους τους Ξανθιώτες για να δώσουν δυναμικό παρών στο παιχνίδι με την Ελπίδα Σκουτάρεως.

Μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι με απόφαση του ΔΣ η είσοδος θα είναι 5 ευρώ στον συγκεκριμένο αγώνα και τα έσοδα θα πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ γυναίκες και παιδιά ως 15 ετών θα μπουν στο γήπεδο δωρεάν. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη Αβάτου είναι:

«TEΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ Α.Ο.Ξ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ.
ΞΑΝΘΙΩΤΗ ,ΞΑΝΘΙΩΤΙΣΣΑ …..
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ) ΔΩΡΕΑΝ
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ 14ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ
ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Α.Ο.Ξ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ»

Keywords
Τυχαία Θέματα