«Βασική προτεραιότητα το 50-50 και η αξιοπιστία»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «efsyn.gr» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που βρήκε στην ΕΠΟ, τη διαιτησία, τα πλέι οφ της Εθνικής ομάδας που διεκδικεί πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά και το πρωτάθλημα των εκπλήξεων, όπως εξελίσσεται έως τώρα η εφετινή Super League.

«Η νέα διοίκηση ανέλαβε σε μια εξαιρετικά

κρίσιμη για το ποδόσφαιρο συγκυρία και η αποστολή της είναι πολυεπίπεδη και δύσκολη. Αντιμετωπίζουμε διερευνήσεις υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη, δίκες σε εξέλιξη, μεγάλη καχυποψία και δυσπιστία για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε την ομοσπονδία και τη λειτουργία της», δήλωσε ο κ. Γραμμένος.

«Η δική μας διοίκηση διαπνέεται από ομοθυμία και μοιράζεται τον κοινό στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα ημέρα στο ποδόσφαιρο. Βασικές προτεραιότητες είναι να επιβληθεί το 50-50 σε όλες τις εκφάνσεις του ποδοσφαίρου, να επιστρέψει η αξιοπιστία σε όλες τις πράξεις μας και φυσικά η Εθνική μας να προκριθεί στο Μουντιάλ, αν και αυτό εξαρτάται περισσότερο από παίκτες και τεχνική ηγεσία», πρόσθεσε.

Όσο για το ανταγωνιστικό εφετινό πρωτάθλημα; «Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου αρχίζουν και απελευθερώνονται, οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι υποθηκευμένες πριν ακόμα ξεκινήσουν. Είναι πράγματι εντυπωσιακή η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα. Η ΕΠΟ δεν είναι η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, ωστόσο έχει προτεραιότητα να συμβάλει παραγωγικά στην εξέλιξή του και φυσικά να διαφυλάττει το κύρος του».

Για τη διαιτησία ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας παραδέχθηκε ότι «σαφώς υπάρχουν λάθη και πολλά από αυτά σοβαρά. Όμως η εικόνα είναι διαφοροποιημένη, παρά τα λάθη που όλοι έχουμε δει. Και χρειάζεται να είσαι πολύ κακόπιστος για να μην παραδεχθείς πως είναι φανερό ότι δεν υφίσταται τάση εύνοιας για οποιαδήποτε συγκεκριμένη ομάδα».

Αναφορικά με τις εκφράσεις ακραίας αντιπαλότητας, υπογράμμισε: «Κάθε κρούσμα οπαδικής βίας είναι φυσικά κατακριτέο, αλλά ιδιαίτερα αυτές οι εκφράσεις μίσους και στοχοποίησης φυσικών προσώπων-ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αυτές οι εν πολλοίς ρατσιστικού περιεχομένου συμπεριφορές είναι καταδικαστέες απερίφραστα, απ΄ όπου κι αν προέρχονται και πρέπει άμεσα ομάδες και θεσμικοί φορείς να αντιδράσουν και να παρέμβουν με σκληρό και απερίφραστο τρόπο».

Για τα πλέι οφ της Εθνικής ομάδας με την Κροατία ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε 180 αγωνιστικά λεπτά κρίνεται η πρόκριση στο Μουντιάλ και το κίνητρο είναι εξαιρετικά υψηλό για κάθε ομάδα. Έχουμε καλούς και έμπειρους παίκτες, προπονητή με άριστη γνώση και άψογο κλίμα στα αποδυτήρια. Ναι, είμαι αισιόδοξος. Ίσως μάλιστα μπορούμε από το πρώτο ματς να θεμελιώσουμε τις όποιες ελπίδες μας αναλογούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα