Τριμερής σε επίπεδο ΥΠΕΞ μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Θεσμικό χαρακτήρα φαίνεται να προσλαμβάνει η τριμερής Κύπρου -ΕλλάδαςΑιγύπτου, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ιωάννης Κασουλίδης, Νίκος Κοτζιάς και Σαμέχ Χασάν Σούκρι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στη Νέα

Υόρκη, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής σημασίας, που δίνουν στην τριμερή συνεργασία.

Οι τρεις ΥΠΕΞ αναμένεται να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τη "θετική ατζέντα" της τριμερούς συνεργασίας, η οποία επικεντρώνεται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή συνεργασία, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η θαλάσσια οικονομία, η ναυτιλία και οι θαλάσσιες μεταφορές.

Ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να γίνει στην πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, καθώς προς υλοποίηση βαίνει η πρόταση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά για τη δημιουργία Οργανισμού, στον οποίο θα συμμετέχουν οι χώρες με τους δέκα αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Αίγυπτος.

Η νέα τριμερής συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ρόλου, που επιχειρεί η Κύπρος να διαδραματίσει στην περιοχή, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως προκύπτει και από τις συζητήσεις, που έχουμε, είπε, επηρεάζει και την προσέγγιση των συνομιλητών μας όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού και συγκεκριμένα το κεφάλαιο της ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα