ΔΗΣΥ - ΚΚΔ στηρίζουν τους δύο ηγέτες στις διαπραγματεύσεις

ΔΗΣΥ και τ/κ κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας θα υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες που γίνονται για την επανένωση της Κύπρου, δήλωσαν οι πρόεδροι των δύο κομμάτων, Αβέρωφ Νεοφύτου και Τζεμάλ Οζγιγίτ.

Αντιπροσωπίες των δύο κομμάτων είχαν χθες το πρωί συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ και, σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά «και για το κοινό όραμα να δούμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα επανενωμένη». Εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν

και να συνεργαστούν από κοινού στην προσπάθεια για εξεύρεση μια σωστής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού για όλους τους Κυπρίους.

Θα σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην προσπάθειά τους να σπάσουν το αδιέξοδο και να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή Κύπρο, με όραμα και υψηλές προσδοκίες, για ένα καλύτερο μέλλον, για το σύνολο των πολιτών της Κύπρου, είπαν.

Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο που βρίσκεται το Κυπριακό και τα δύο κόμματα επιθυμούν και στηρίζουν μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση και τα δύο κόμματα θα εργαστούν πιο στενά προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε από την πλευρά του ο Τζεμάλ Οζγιγίτ. Για να μη μείνει αυτό το μακρό σε διάρκεια άλυτο πρόβλημα κληρονομιά στα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα εργαστούμε με όλη μας την δύναμη, πρόσθεσε, λέγοντας πως και οι δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη βρίσκονται σε μια σκληρή προσπάθεια και πραγματοποιούν σειρά επαφών εκεί, επαναλαμβάνοντας ότι το ΚΚΔ και ο ΔΗΣΥ στηρίζουν και τους δύο ηγέτες.

Ερωτηθέντες και οι δύο για το τι αναμένουν από τη Νέα Υόρκη και για το θέμα των εγγυήσεων, ο πρόεδρος του τ/κ ΚΚΔ είπε ότι είναι φανερό πως και οι δύο ηγέτες κάνουν σοβαρές προσπάθειες για το ζήτημα των εγγυήσεων το τελευταίο διάστημα, ενώ είναι γνωστές και οι ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων γι' αυτό το θέμα. «Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανησυχίες της κάθε κοινότητας και πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς εάν αναμένει αυτό το αποτέλεσμα να υπάρξει στη Νέα Υόρκη ή πιο μετά, ο Τζεμάλ Οζγιγίτ απάντησε ότι «εάν στη Νέα Υόρκη περάσουμε στο επόμενο στάδιο, τότε θα ολοκληρωθεί αυτό το θέμα. Αλλά και το στάδιο όπου βρισκόμαστε σήμερα είναι πολύ σημαντικό».

Κινδυνολογίες…
Μετά την αποχώρηση του κ. Οζγιγίτ και ερωτηθείς για την εκτίμησή του ως προς το πού οδηγούνται τα πράγματα στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι όλα αυτά που οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκτιμούσαν, εκφόβιζαν ή φοβούνταν, για χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησίες και του καθορισμού ημερομηνίας πενταμερούς διάσκεψης, δεν θα συμβούν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να ενημερώνει αρχηγούς κρατών, εκπροσώπους κυβερνήσεων, τον διεθνή παράγοντα για τη μέχρι τώρα πρόοδο στο Κυπριακό, τις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να εδράζεται η λύση και θα ζητήσει τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για να επιλυθεί το Κυπριακό με βάση το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα