Έπεσαν οι υπογραφές για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοίνωσε ότι υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» στην Πανεπιστημιούπολη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του μεγαλεπήβολου αυτού Έργου θα ολοκληρωθεί σε 20 μήνες, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες του κτηρίου της Σχολής θα ξεκινήσουν σε δύο χρόνια, με προγραμματισμό το Έργο να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2020.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, τα συμβόλαια

υπογράφηκαν στην παρουσία του ευεργέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκου Σιακόλα, του οποίου το όνομα θα είναι πλέον συνυφασμένο με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, με το ισπανικό αρχιτεκτονικό γραφείο των Antonio Gonzalez Li??n και Antonio Gonzalez Cord?n, οι οποίοι εξασφάλισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την επίβλεψη των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας».

Το Συμβόλαιο προνοεί πλήρεις υπηρεσίες για θέματα Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Ενέργειας, Εργαστηρίων, Τοπιοτέχνησης και Ακουστικής, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, αλλά και την επίβλεψη της κατασκευής της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» στην Πανεπιστημιούπολη.

Το Έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το δάνειο της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ), την Πολιτεία και από τα ίδια έσοδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα