Τρεις θέσεις, τέσσερις ομάδες: Τα σενάρια για ΑΠΟΕΛ, Πάφο, Ανόρθωση κι Ομόνοια

Η ήττα της Ομόνοιας από τον Εθνικό στο ΓΣΠ το βράδυ της Δευτέρας (7/2) και η απόφαση του Εφετείου για την τύχη του αγώνα ΑΕΚ-Απόλλων το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) δημιούργησαν τα πρώτα τετελεσμένα στην κούρσα για μια θέση στην πρώτη εξάδα εν όψει πλέι οφ.

Απόλλων, Άρης και ΑΕΚ εξασφάλισαν κατά σειρά τη θέση τους στον πρώτο όμιλο της β' φάσης του πρωταθλήματος,

ενώ ΑΠΟΕΛ, Πάφος, Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν απομείνει να παλεύουν για τα άλλα τρία εισιτηρία -από διαφορετική αφετηρία.

Στη δυσχερέστερη θέση ευρίσκεται η πρωταθλήτρια που αυτή τη στιγμή είναι έβδομη και -σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της- δεν έχει παιχνίδια στο χέρι. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έχει μπροστά της ακόμη δύο αγωνιστικές, συνεπώς η μέγιστη δυνατή συγκομιδή της είναι οι 34 βαθμοί.

Για να φτάσουν σε αυτούς, θα πρέπει να καταβάλοθυν διαδοχικά τον Άρη στο Τσίρειο (21η αγωνιστική) και τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (22η αγωνιστική). Ωστόσο ακόμη κι αν πετύχουν δύο νίκες στις εναπομένουσες αγωνιστικές, δεν θα εξασφαλίσουν αυτόματα μια θέση στην πρώτη εξάδα, αφού θα πρέπει να ευνοήσουν και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων «μνηστήρων».

Ιδού τι ισχύει για κάθε ομάδα:

ΑΠΟΕΛ: Έχει 30 βαθμούς και τέσσερα παιχνίδια μέχρι το πέρας της α' φάσης. Ακόμη κι αν ηττηθεί από την Ομόνοια στην τελευταία αγωνιστική της α' φάσης, χρειάζεται τέσσερις βαθμούς (αν ηττηθεί με διαφορά ενός γκολ από την πρωταθλήτρια) ή πέντε (αν ηττηθεί με 2+ γκολ) στα υπόλοιπα τρία (ΠΑΕΕΚ, ΑΕΚ, Ανόρθωση), για να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα.

ΠΑΦΟΣ FC: Έχει 29 βαθμούς και τρία παιχνίδια μέχρι το πέρας της α' φάσης. Θα φιλοξενηθεί από Εθνικό (εκτός) και Δόξα (εκτός), θα υποδεχτεί τον Άρη και χρειάζεται πέντε βαθμούς, για να τερματίσει σίγουρα μπροστά από την Ομόνοια.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Έχει 28 βαθμούς, πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία έναντι της Ομόνοιας και τέσσερα παιχνίδια μέχρι το πέρας της α' φάσης. Αυτό σημαίνει ότι με έξι βαθμούς από τις αναμετρήσεις της με Άρη (εντός), Ολυμπιακό (εντός), AΠΟΕΛ (εκτός) και Απόλλωνα (εκτός), θα είναι δεδομένα στον πρώτο όμιλο των πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, ΑΠΟΕΛ Πάφο Ανόρθωση, Ομόνοια,treis, apoel pafo anorthosi, omonoia