Τραμπ: Ενέργεια που αντιπροσωπεύει το "απόλυτο κακό"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα το «απόλυτο κακό» μετά την «ειδεχθή», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στο Λας Βέγκας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μέχρι στιγμής 58 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 400, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ούτε μία φορά στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

«Χθες το βράδυ ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός μεγάλου πλήθους κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας μουσικής κάντρι στο Λας

Βέγκας. Δολοφόνησε βίαια περισσότερους από 50 ανθρώπους σε μια ενέργεια που αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα επισκεφθεί το Λας Βέγκας την Τετάρτη.

"Όσο περνά η ώρα, τόσο αυξάνεται ο απολογισμός" των θυμάτων, είπε ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάρντο ενώπιον του Τύπου.

Από την πλευρά του ένας πράκτορας του FBI που συμμετείχε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επισήμανε ότι "σε αυτό το στάδιο" δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του δράστη Στίβεν Πάντοκ και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, λίγο αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αναλάμβαναν την ευθύνη για το μακελειό.

Συλλυπητήρια από την Τερέζα Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να του εκφράσει συλλυπητήρια έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας, σημειώνοντας ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια στους αμερικανικούς ερευνητές.

«Αυτό ήταν μια μεμονωμένη, τυχαία, ένοπλη επίθεση – μια απολύτως παράλογη και άνανδρη επίθεση – και τόσοι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», τόνισε η Μέι σε μια τηλεοπτική της συνέντευξη.

«Προσέφερα στις ΗΠΑ κάθε βοήθεια που μπορούμε να τους δώσουμε για τη διεξαγωγή της έρευνας που διεξάγουν», σημείωσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα