Τούρκος ΥΠΑΜ: Ένδειξη αδυναμίας από την Ελλάδα,η απέλαση του Πρέσβη της Λιβύης

Ένδειξη αδυναμίας, χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τον Πρέσβη της Λιβύης, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, συμπλήρωσε ότι η συμφωνία υπογράφηκε για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαίωματα των δύο χωρών και όχι για να στραφεί εναντίον των γειτονικών χωρών. 

Ο Χουλουσί

Ακάρ, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu κυπέδειξε «ηρεμία, υπομονή και λογική και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», ενώ τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προϊόν εκβιασμού από την Τουρκία προς την κυβέρνηση της Λιβύης χαρακτήρισε το κείμενο του μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών ο Νίκος Δένδιας

Η αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κυβέρνηση της Λιβύης επικύρωσε την συμφωνία με την Τουρκία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης στάλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα τώρα είναι η εφαρμογή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα