Κατεχόμενα: Σκότωσε τον καλύτερό του φίλο και φάνηκε ατύχημα

Η σύλληψη 20χρονου ως υπόπτου για τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου, τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις απόψεις των Τ/κ για την άτυπη τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, όπως επίσης και τα στοιχεία της «αστυνομίας» σχετικά με συλλήψεις Τ/κ, οι οποίοι παραβιάζοντας τον «νόμο» εισέρχονται σε καζίνα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές

εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν έχουν τέλος τα ατυχήματα» γράφει ότι έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στα κατεχόμενα ενώ χθες αργά το απόγευμα σημειώθηκε ακόμα ένα τροχαίο στην κατεχόμενη Λευκωσία με δύο τραυματίες, ενώ η κατάσταση της υγείας του οδηγού κρίνεται σοβαρή. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη ο Αρίφ Γκιοκτσέλ, ως ύποπτος για τη δολοφονία του καλύτερου του φίλου Χαλίλ, ο θάνατος του οποίου αρχικά θεωρήθηκε ως ατύχημα. Η εφημερίδα αλλού  γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο κατεχόμενο χωριό Πλατανισσό και σε ομιλία του επανάλαβε τη σημασία της γεωργίας για το ψευδοκράτος διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους γεωργούς.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Διπλωματικός πόλεμος προς την Τουρκία από τον νότο (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία)» αναδημοσιεύει δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο σχετικά με τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα της εφαρμογής των μέτρων εναντίον της Τουρκίας λόγω των παράνομων ενεργειών της στην κυπριακή ΑΟΖ. Γράφει ακόμα ότι ντροπή προκαλεί η εικόνα σε τουριστικές περιοχές στον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο με τις παραλίες να έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη ενός νεαρού ως υπόπτου για τον θάνατο 21χρονου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Πιθανότητα που αναστατώνει» γράφει ότι η «αστυνομία» διερευνά το ενδεχόμενο ο θάνατος του 21χρονου Χαλίλ Καρακίζ να οφείλεται σε εγκληματική πράξη, ενώ ήδη συνελήφθη 20χρονος, ο καλύτερος του φίλος. Η νεκροτομή επί της σορού του Καρακίζ έδειξε κτύπημα στο κεφάλι το οποίο οδήγησε σε εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία φαίνεται να ήταν και η αιτία του θανάτου του. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη άντρας στην κατεχόμενη Λάπηθο με την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης 15χρονης. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά την επίσκεψη του στον κατεχόμενο Πλατανισσό, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης της γεωργίας για την οικονομία των κατεχομένων. 

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν κέρδισε κάτι από τη συνάντηση του Βερολίνου η τουρκική πλευρά» δημοσιεύει αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας ερευνών του δημοσιογραφικού ομίλου στον οποίον ανήκει και η εφημερίδα με την ονομασία COMAR σχετικά με τη συνάντηση στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 42% θεωρεί ότι η συνάντηση στο Βερολίνο ωφέλησε την ε/κ πλευρά παρά την τ/κ. Αλλού γράφει ότι η «αστυνομία» ερευνά το ενδεχόμενο εγκληματικής πράξης σε σχέση με τον θάνατο του 21χρονου Χαλίλ Καρακίζ, του οποίου ο θάνατος αρχικά θεωρήθηκε ως ατύχημα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας» κατά το τρίτο τρίμηνο η ανεργία στα κατεχόμενα αυξήθηκε φτάνοντας το 47%.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δήθεν απαγορευμένο» γράφει ότι ενώ σύμφωνα με τον «νόμο» απαγορεύεται στους Τουρκοκύπριους η είσοδος στα καζίνο εντούτοις κατά τις επιχειρήσεις της «αστυνομίας» το 2018 συνελήφθησαν πέραν των 1000 Τ/κ. Δημοσιεύει ακόμα συνέντευξη της Αμερικανίδας αστροναύτη Άννα Λι Φίσερ, η οποία επισκέφτηκε την Κύπρο. Γράφει ακόμα ότι συνελήφθη και οδηγήθηκε σε «δικαστήριο» 20χρονος ως ύποπτος για τη δολοφονία του 21χρονου Χαλίλ Καρακίζ. Αναφορά γίνεται και σε νέα υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, 15 χρόνων, από συγγενικό της πρόσωπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα