«Τούρκοι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος και τους άρπαξαν»

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με το περιστατικό της σύλληψης των 2 Ελλήνων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού από δυνάμεις της Τουρκικής Χωροφυλακής στον Έβρο, προέβη ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

«Δεν έχασαν κανένα προσανατολισμό. Το περίπολο ήταν εποχούμενο, ήταν δηλαδή πάνω σε τζιπ, με ασύρματο και τον οπλισμό τους. Είδαν πατημασιές πάνω

στο χιόνι. Εκείνο το σημείο, πρέπει να πούμε πως δεν είναι μονοπάτι, είναι δρόμος αγροτικός, με φάρδος μερικά μέτρα, με δέντρα δεξιά και αριστερά. Ωστόσο, το σημείο εκείνο βρίσκεται πάνω από 100 με 150 μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος. Οι στρατιωτικοί κατέβηκαν να ακολουθήσουν τις πατημασιές, νόμισαν ότι μπορεί να είναι λαθρομετανάστες. Εκεί τούς ανέμενε ενέδρα Τούρκων και απήχθησαν. Αυτό το οποίο μού είπαν, είναι ότι έχουν στα χέρια τους και το τζιπ», είπε.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Επειδή η πηγή μου είναι πάρα πολύ σοβαρή. Πρώτο ερώτημα, πού είναι το τζιπ; Αν είναι αλήθεια αυτά που μου λέει η σοβαρή πηγή, τότε μιλάμε για ένα φοβερό γεγονός. Μπήκαν (οι Τούρκοι) σε ελληνικό έδαφος και άρπαξαν δυο στελέχη του ελληνικού στρατού. Αυτό δεν μπορεί και δεν θα μείνει κρυφό για πολύ. Η εκδοχή ότι χαθήκανε και μπήκανε μέσα, βολεύει πάρα πολύ τη δική μας ηγεσία».

Το ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους, συνέχισε ο κ. Κρανιδιώτης, ενδεχομένως να είναι συμβουλή των δικηγόρων τους, είπε, σημειώνοντας πως οι δυο αξιωματικοί έχουν χτυπηθεί στο πρόσωπο.

Ερωτηθείς για τα κίνητρα των Τούρκων να συλλάβουν τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έπραξαν για να έχουν ως μοχλό πίεσης ως αντάλλαγμα για τους οκτώ «πραξικοπηματίες».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κρανιδιώτης είπε πως, από ελληνικής κυβέρνησης, υπήρξε μια φοβερή αμηχανία και μια προσπάθεια συγκάλυψης. Ήταν μια προκλητική πράξη, που θα έπρεπε να ήταν αιτία πολέμου. Δοκιμάζουν τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να είχε ξυπνήσει από το παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς είχε προβεί τις προηγούμενες μέρες στην ακόλουθη ανακοίνωση:


ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΛΥΣΗ

«Με μεγάλη λύπη θα γράψω αυτές τις γραμμές. Η αλήθεια για το περιστατικό στον Έβρο είναι δυστυχώς πολύ διαφορετική, εξοργιστική και έχει ως εξής και μην διανοηθεί κανείς από τους υπαιτίους της συγκάλυψης να διαψεύσει:

Τα δύο στελέχη εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία, έτσι γίνονται εκεί πλέον, με τζιπ, τα όπλα τους, τελαμώνες με πυρομαχικά και ασύρματο. ΜΕΣΑ στο ελληνικό έδαφος, πάνω στο φαρδύ μονοπάτι, όπου ΔΕΝ μπορείς να χαθείς, με τα δέντρα δεξιά και αριστερά βαμμένα αντίστοιχα με τα ελληνικά και τουρκικά χρώματα, είδαν πατημασιές στο χιόνι, σταμάτησαν, αποβιβάστηκαν να ελέγξουν για τυχόν λαθρομετανάστες και περπάτησαν μέσα στα δέντρα περί τα 15 μέτρα, ακολουθώντας τις πατημασιές.

Εκεί, ήτοι περί τα 200 μέτρα εντός του ελληνικού εδάφους, ήταν η τουρκική ενέδρα από 5 Τούρκους, οι οποίοι τους αιχμαλώτισαν και «κατέσχεσαν» και το τζιπ, το οποίο βρίσκεται και αυτό στα τουρκικά χέρια.

Μιλάμε, επομένως, για πολεμική, εχθρική πράξη, αρπαγής δυο Ελλήνων στρατιωτικών και ελληνικού στρατιωτικού οχήματος μέσα από το ελληνικό έδαφος.

ΟΙ δε δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν χτυπηθεί πολύ από τους ισλαμοφασίστες εισβολείς. Τα περί χαθήκαμε κλπ, είναι οδηγίες των εκεί δικηγόρων, ήτοι επιβολή της τουρκικής εκδοχής για ευνόητους λόγους, που βολεύει και τη δική μας ηγεσία, η οποία έκανε πατσαβούρα τον όρκο της και το Σύνταγμα.

Εάν νομίζετε πως αυτό θα μείνει έτσι, γελιέστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα