Τομ Κρουζ: Deepfake βίντεο του σταρ σαρώνουν στο TikTok και.. προβληματίζουν

Μια σειρά από βίντεο στα οποία... φαίνεται να πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ, χωρίς αυτό όμως να ισχύει, έχουν γίνει viral στο TikTok, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.


Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για τρία κλιπ που έχουν δημιουργηθεί με τεχνολογία deepfake και δίνουν μία γεύση για το άκρως προηγμένο επίπεδο

στο οποίο έχουν φτάσει οι δυνατότητές της, κάτι που προβληματίζει έντονα τους ειδικούς.


Ο όρος deepfake (μια σύνθετη λέξη που προέρχεται από τα «deep learning» και «fake») αναφέρεται σε τροποποιημένα media στα οποία ένα άτομο σε μια υπάρχουσα φωτογραφία ή βίντεο αντικαθίσταται από ένα άλλο.

This isn't cameo.

This is deepfake Tom Cruise.

Holy technology. pic.twitter.com/CCpMrd8u1Z

— The Hustle (@TheHustle) March 1, 2021

Παρόλο που αυτού του είδους οι «παρεμβάσεις» με σκοπό την ψυχαγωγία ή την εξαπάτηση

δεν είναι κάτι καινούργιο, η τεχνολογία deepfake επιστρατεύει σύγχρονες τεχνικές που έχουν να κάνουν με τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη.Το αποτελέσμα είναι άκρως ρεαλιστικό, αλλά και τρομακτικό, αν σκεφτεί κανείς τις «σκοτεινές» χρήσεις που μπορεί να ενθαρρύνει η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Three videos in this thread that are not #TomCruise on #TikTok. They are #DeepFakes of Tom Cruise on TikTok, created by #ArtificialIntelligence. In the future it will become increasingly difficult to believe the evidence of our own eyes.#DeepTomCruise pic.twitter.com/1QFvAYLffB

Keith Mansfield
Keywords
Τυχαία Θέματα