Πώς είναι τοποθετημένα τα καλώδια του Διαδικτύου σε Αν.Μεσόγειο (ΧΑΡΤΕΣ)

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής υπήρξε για αιώνες κόμβος για ναυτιλιακά και εμπορικά δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.Στην σύγχρονη τεχνολογική εποχή, τα καλώδια για τις επικοινωνίες και το διαδίκτυο βρίσκονται τοποθετημένα στα πολυσύχναστα νερά της περιοχής μας

Κάθε μία από αυτές τις γραμμές στους πιο κάτω χάρτες δεν είναι μια εμπορική διαδρομή αλλά ένα καλώδιο οπτικών ινών, που μεταφέρει δισεκατομμύρια κομμάτια δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο. Κάθε κουκκίδα δεν είναι μια θύρα, αλλά μια τοποθεσία προσγείωσης, όπου τα καλώδια συνδέονται με μια χώρα και

συνδέουν αυτήν και τους ανθρώπους της με το ευρύτερο παγκόσμιο δίκτυο (TeleGeography / Google Maps).

Το SeaMe We-3, το μεγαλύτερο καλώδιο στον κόσμο στα 39.000 χλμ, συνδέει τη βορειοδυτική Ευρώπη με την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα μέσω της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας. Λειτουργεί πλήρως από τον Σεπτέμβριο του 1999 και ανήκει σε μια διεθνή συμμαχία περισσότερων από 50 εταιρειών τηλεπικοινωνιών (TeleGeography / Google Maps).

Δεν λειτουργούν όλα τα καλωδιακά συστήματα από τερματικό σε τερματικό σημείο: στην ανατολική Μεσόγειο, το κυκλικό σύστημα υποβρυχίων MedNautilus 7.000 χιλιομέτρων συνδέει το Ισραήλ, την Ιταλία και την Κύπρο, καθώς και την Ελλάδα και την Τουρκία. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 και λειτουργεί από την Telecom Italia Sparkle (TeleGeography / Google Maps).

Έως και το 30 τοις εκατό της συνδεσιμότητας του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω Διαδικτύου διέρχεται από την Αίγυπτο λόγω της γεωγραφικής της θέσης ως πύλης μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής από τη μία πλευρά και της Ασίας από την άλλη. Διαθέτει 10 σταθμούς προσγείωσης καλωδίων στις ακτές της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας, με 15 καλώδια να διασχίζουν το έδαφος της  (TeleGeography / Google Maps).

Keywords
Τυχαία Θέματα