Το «βαποράκι» εκρηκτικών και η κλοπή μεγατόνων της Παλώδιας

Ξετυλίγεται σιγά σιγά, έστω και μετά από 7 χρόνια, το κουβάρι της μεγάλης κλοπής στο στρατόπεδο της Παλώδιας. 172 κιλά εκρηκτική ύλη είχε κάνει φτερά τότε από τις αποθήκες του στρατοπέδου, με τον Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα να δηλώνει μετά από «αυτοψία» εκεί, ότι το μαχαίρι θα έμπαινε στο κόκκαλο.

Η χθεσινή σύλληψη του 44χρονου ΕΠΥ, ο οποίος υπηρετεί στο στρατόπεδο της Παλώδιας, φαίνεται πως ρίχνει φως

και σε άλλες υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών, όπως ο εμπρησμός αυτοκινήτου 57χρονης το περασμένο Σάββατο, αλλά και ο εμπρησμός σε μπιραρία τον Οκτώβριο του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συνέλεξε η Αστυνομία, ο εν λόγω φαίνεται πως είναι προμηθευτής εκρηκτικών υλών.
Τότε, το 2010, είχε προκληθεί μεγάλος σάλος για την κλοπή εκρηκτικών υλών, ο ΥΠΑΜ δήλωνε ότι το καθαρό βάρος της κλαπείσας εκρηκτικής ύλης ήταν 172 κιλά.

Κληθείς τότε να σχολιάσει τα μέτρα ασφάλειας, ο ΥΠΑΜ αναγνώρισε ότι, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν δυστυχώς ελλείψεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού χθες, σε συνεργασία με Πυροτεχνουργό, μέλη της ΜΜΑΔ και του Κλάδου Κυνών, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση στην επαρχία Λεμεσού, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Παράλληλα, εναντίον του 44χρονου προέκυψε μαρτυρία ότι εμπλέκεται σε δεύτερη υπόθεση που αφορά έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2016, σε νυχτερινό κέντρο στη Λεμεσό.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Μετά τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες ενισχύθηκαν οι περιπολίες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού και με περίπολα της ΜΜΑΔ δήλωσε ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Νέα σύλληψη για εμπρησμό στη Λεμεσό

Στο μεταξύ, στη σύλληψη 29χρονου, ο οποίος καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας και εμπρησμού, προχώρησε χθες η Αστυνομία.

Εναντίον του 29χρονου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σχετικά με έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2017, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών οχημάτων στη Λεμεσό.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και τελεί υπό οκταήμερη κράτηση και 28χρονος κάτοικος Λεμεσού.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα