«Έφυγε» στα 91 του, ο Χιου Χέφνερ

Στα 91 του χρόνια έφυγε ο πατέρας του Playboy, Χιού Χέφνερ.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Το who is who ενός άνδρα.. μύθου

Ο Χιου Μάρστον Χέφνερ γεννιέται στις 9 Απριλίου 1926 στο Σικάγο μέσα σε αυστηρών αρχών οικογένεια

δασκάλων.

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Χέφνερ ζούσε την τυπική ζωή των ανθρώπων της ηλικίας του: μόλις είχε βγει από το πανεπιστήμιο, νέος και φιλόδοξος, και διατηρούσε θεσούλα στο παράρτημα του Σικάγο του περιοδικού-κολοσσού της εποχής Esquire. Το Esquire είχε ξεκινήσει ως «πιπεράτο» ανδρικό περιοδικό, είχε ωστόσο μεταμορφωθεί στην πορεία σε πιο ραφιναρισμένο και σοφιστικέ έντυπο, φιλοξενώντας πια στις σελίδες του από ανδρική μόδα μέχρι και λογοτεχνικά κείμενα του Χέμινγουεϊ και του Φιτζέραλντ.

Ο Χέφνερ δούλεψε στο Esquire ως συντάκτης διαφημίσεων μέχρι το 1953, όταν και παραιτήθηκε εξοργισμένος αφού του αρνήθηκαν αύξηση 5 δολαρίων τον μήνα. Πεισμωμένος και απτόητος, αποφασίζει έτσι να εκδώσει το δικό του περιοδικό, κάτι που να μοιάζει μεν με το Esquire αλλά να είναι καλύτερο!

Αφού λοιπόν συγκέντρωσε χρηματοδότηση 8.000 δολαρίων από 45 επενδυτές -στους οποίους περιλαμβανόταν και η μητέρα του με 1.000 δολάρια!-, σειρά είχε το όνομα του νέου εντύπου.

Ο ίδιος ήθελε το «Stag Party», η ύπαρξη ωστόσο του περιοδικού «Stag» τον ανάγκασε να αλλάξει σχέδια καθώς η μήνυση καραδοκούσε. Φίλος του λοιπόν του προτείνει το «Playboy», από το όνομα μιας παλιάς φίρμας αυτοκινήτων του Σικάγο. Ο Χέφνερ ενθουσιάστηκε και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.

Με πληροφορίες από newsbeast.gr

American Icon and Playboy Founder, Hugh M. Hefner passed away today. He was 91. #RIPHef pic.twitter.com/tCLa2iNXa4

Playboy (@Playboy) September 28, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα