Το όγδοο … θαύμα της Άντρης Ελευθερίου! (Φώτος)

Το αργυρό μετάλλιο της πρωταθλήτριάς μας Άντρης Ελευθερίου, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής 2016, ήταν η μεγαλύτερη διάκριση για τη χώρα μας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση που φιλοξενεί η ΣΚΟΚ στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας.

Μια διάκριση που κατάφερε να βάλει την Κύπρο στον πίνακα των μεταλλίων της διοργάνωσης, στον οποίο μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να μπουν άλλες 8 χώρες, από τις 61 που συμμετέχουν στους αγώνες.

Με την απουσία των τριών μεταλλίων του τραπ ανδρών (θα δοθούν σήμερα τελευταία μέρα των αγώνων), η Κύπρος φιγουράρει στην πέμπτη θέση τις λίστας, ενώ προηγούνται οι ΗΠΑ με 3 μετάλλια (ένα από κάθε χρώμα) και ακολουθούν με ένα χρυσό η Ιταλία, ο Λίβανος και η Ουκρανία. Η επιτυχία αυτή της κορυφαίας αθλήτριάς μας ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων επτά ατομικών μεταλλίων σε αγώνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF και της Ευρωπαϊκής ESC την τελευταία δεκαετία που αγωνίζεται ως γυναίκα. Προηγουμένως (το 2004) ως νεάνιδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που έγιναν και πάλι στη Λευκωσία. Ως γυναίκα μετρά δυο χρυσά, τρία αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια σε αγώνες της ISSF και της ESC. Συγκεκριμένα τα χρυσά μετάλλια τα εξασφάλισε το 2008, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βελιγράδι και στους Τελικούς του Μίνσκ. Δυο αργυρά μετάλλια πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της από τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ζουλ το 2006 και της Λευκωσίας το 2013 και άλλο ένα (μαζί με τον Γιώργο Αχιλλέως) στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού το 2015. Η πρωταθλήτριά μας έχει επίσης δυο χάλκινα μετάλλια από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Λάρνακας το 2012 και του Μάριμπορ το 2015. Κοντά σ’ αυτά βέβαια μπορούν να προστεθούν και άλλα δυο μετάλλια (ατομικά) που κέρδισε σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, ένα χρυσό το 2006 στην Αυστραλία κι ένα χάλκινο το 2014 στη Γλασκώβη, καθώς και αρκετά ομαδικά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, αλλά και η 7η θέση που εξασφάλισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, επιτυχίες που δικαιώνουν τη φήμη της ως την κορυφαία αθλήτρια της τελευταίας δεκαετίας.

Aύριο ο επίλογος των αγώνων
Οι «τίτλοι τέλους» των αγώνων του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής 2016, θα γραφτούν αύριο από τους αθλητές του τραπ ανδρών και συγκεκριμένα από τους έξι φιναλίστ του αγωνίσματος, που ρίξουν τις «αποχαιρετιστήριες βολές» στον ημιτελικό και τους τελικούς. Σήμερα οι τραπέρς αγωνίστηκαν στους πρώτους 75 δίσκους ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί ο προκριματικός αγώνας με τους τελευταίους 50. Τα αποτελέσματα της χθεσινής πρώτης μέρας κρίνονται αρκετά ικανοποιητικά (ο καιρός βοήθησε σ’ αυτό), αφού τρεις αθλητές ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα με μια μόνο απώλεια (74/75) ενώ άλλοι δυο πέτυχαν 73/75. Από κυπριακής πλευράς, το καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχε ο διεθνής σκοπευτής μας Παύλος Κουτσόφτας (70/75) και ισοβαθμεί στη 19η θέση με άλλους δέκα αθλητές, ενώ οι Γιάννης Αηλιώτης (68/75) και Λεόντιος Λεοντίου (61/75) που αγωνίζονται στον κανονικό αγώνα βρίσκονται αρκετά πιο κάτω. Οι Κεμάλ Γκιουρσέλ και Ανδρέας Μακρής που αγωνίζονται για εξασφάλιση ολυμπιακών ορίων (MQS), συγκέντρωσαν 67/75 και 65/75 αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα