ΑΣΙΛ: Απρόσμενα εξαιρετική η χρονιά

Η φετινή χρονιά για τον ΑΣΙΛ Λύσης έδειχνε χαμένη και όλα άλλαξαν από την εκτός έδρας νίκη με τον Ολυμπιακό στο Μακάριο. Τότε ήταν για πρώτη φορά στον πάγκο ως υπηρεσιακός προπονητής ο Μάριος Αποστόλου.

Πήρε τη σκυτάλη από τον Σάββα Δαμιανού, ο οποίος μετακόμισε στην Αλκή. Το «διπλό» στο Μακάριο έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση και μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μια συνέχεια η οποία επιβεβαίωσε ότι, όταν κάποιος το πιστέψει και αυτός είναι ο προπονητής, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Ο Μάριος Αποστόλου κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του προπονητή και μαζί την εμπιστοσύνη όλων στην προσφυγική ομάδα. Η σκυτάλη ήταν πολύ βαριά λόγω και της βαθμολογικής θέσης που βρισκόταν ο ΑΣΙΛ, αλλά και λόγω του εκτός έδρας αγώνα που ακολουθούσε με τον Ολυμπιακό. Κι’ όμως όπως γράψαμε και πιο πάνω, ο προπονητής το πίστεψε, μετέφερε την πίστη του και στους παίκτες του και η πρώτη εκτός έδρας νίκη σε βάρος μιας μεγάλης ομάδας, έδωσε και την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα. «Ανάγκασε» και τους διοικούντες του προσφυγικού σωματείου να συμφωνήσουν και να κρατήσουν στον πάγκο τον Μάριο Αποστόλου.

Η συνέχεια τους δικαίωσε, δικαίωσε όμως και τον ίδιο, τις επιλογές του και τους παίκτες του. Η ομάδα βρισκόταν στην προτελευταία θέση με τέσσερεις βαθμούς διαφορά από την πιο πάνω ομάδα και για οκτώ αγωνιστικές αγνοούσε τη νίκη. Μπορεί να ακουστεί λίγο παράλογο, αλλά την ίδια ώρα που άλλες ομάδες ενισχύονταν στον ΑΣΙΛ, μετά απο απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, μειώθηκε και το μπάτζετ της ομάδας και προωθήθηκαν τρεις με τέσσερεις νεαροί ποδοσφαιριστές. Εκτός από τη νίκη με τον Ολυμπιακό ακολούθησαν, η εκτός έδρας ισοπαλία με την Αναγέννηση Δερύνειας και οι νίκες με Ελπίδα, Παρεκλησιά, Διγενή και Ερήμη που είχαν τον ίδιο στόχο με τον ΑΣΙΛ. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα πανηγύρισε και μαθηματικά την παραμονή της, η οποία για κάποιους ήταν αδύνατο να επιτευχθεί πριν από κάποιους μήνες. Το ερχόμενο Σάββατο στην τελευταία αγωνιστική ο ΑΣΙΛ Λύσης θα φιλοξενήσει την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και στόχος είναι η έβδομη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα που θα τον ανεβάσουν στους 28 βαθμούς. Η ομάδα έχει και επτά ισοπαλίες και 12 ήττες. 29 γκολ υπέρ και 33 κατά. Αν τα καταφέρει και κερδίσει την πιο πάνω της στην βαθμολογία θα τερματίσει το πιο πιθανόν 13 βαθμούς πάνω από την τελευταία ομάδα που υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

Με άνεση λοιπόν ο ΑΣΙΛ παραμένει στη δεύτερη κατηγορία και δεν χρειάζεται να το γράφουμε και να το λέμε εμείς, η φετινή χρονιά για την ομάδα της Λύσης ήταν απρόσμενα εξαιρετική και επιτυχημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα