Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Μ.Σούλτς

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ.Σούλτς θα φθάσει στην Κύπρο το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Σούλτς θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Όπως αναφέρεται, της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προηγηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Σούλτς θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρία της, την Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 12:00.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Schulz, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει, εξάλλου, συνάντηση με αρχηγούς και εκπροσώπους ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στη Λευκωσία.

Επίσης, θα επισκεφτεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους, στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Ο κ.Σούλτς θα παρακαθίσει, τέλος, σε ιδιωτικό πρόγευμα με τον Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Espen Barth Eide.

Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 30 Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα