Μικρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Μικρή άνοδο κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης ύστερα από τις φονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, με τη μετοχή της Credit Suisse να ενισχύεται ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων για περαιτέρω περικοπή δαπανών.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 0,4% στις 1.343,06 μονάδες, με τον δείκτη Euro STOXX 50 να ενισχύεται κατά 0,5%.

Η Credit Suisse ενισχυόταν κατά 1,7% καθώς ανακοίνωσε πρόσθετες

περικοπές κόστους ύψους 800 εκατ. ελβετικών φράγκων (821 εκατ. δολαρίων) και σχέδια για περαιτέρω συρρίκνωση της επενδυτικής τράπεζας καθώς προωθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης που στόχο έχει την ενίσχυση των κερδών. Παράλληλα, η Credit Suisse είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας στη διεύθυνση Διεθνών Αγορών, κυρίως στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ενισχυμένη κατά 2,5% ήταν η μετοχή του τεχνολογικού ομίλου Hexagon καθώς η Morgan Stanley αύξησε τη σύστασή της σε "overweight" από "equal weight".

Υποαπόδοση κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές μετοχές ταξιδιών και αναψυχής για δεύτερη συνεχή ημέρα στον απόηχο των χθεσινών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Ο δείκτης των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής STOXX Europe 600 Travel &Leisure υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,1%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα