Το οδικό δίκτυο και η συμφωνία διαχείρισης! (δηλώσεις Μιχαηλίδη)

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο της Λεμεσού αλλά και στις επιστολές της Ομόνοιας και της Πάφου για το Μακάρειο και το «Στέλιος Κυριακίδης». 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη ζημιά στα boxes μετά τη βροχή: «Η τελευταία μου ενημέρωση είναι χθεσινή. Έγινε μια μικρή ζημιά στα boxes από τις βροχές. Υπήρξαν κάποια σημεία της οροφής που δεν έκλεισαν. Μπήκε νερό σε κάποια boxes. Στο ένα έγινε κάποια ζημιά στο πάτωμα. Εκείνο που μου λέχθηκε είναι ότι ήταν τα σημεία που δεν

είχαν τελειώσει. Οπόταν είναι διαχειρίσιμο. Όλα προχωρούν κανονικά».

Για το οδικό δίκτυο: «Μίλησα και με τον υπεύθυνο της εταιρείας που ανέλαβε το οδικό δίκτυο. Η πρώτη φάση του οδικού δικτύου τελειώνει αρχές Δεκεμβρίου. Σε 2-3 μέρες τελειώνει και ο δρόμος προς Ερήμη που αφορά τον κόσμο που θα πηγαίνει από τη Λεμεσό. Το πάρκινγκ τελειώνει κι αυτό σε μια βδομάδα περίπου».

Για τη συμφωνία διαχείρισης: «Καταρχάς το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε τη διαχείριση όχι τόσο τη χρήση. Το ερώτημα ήταν αν έπρεπε να βγει ο ΚΟΑ σε διαγωνισμό ή να γίνει απευθείας ανάθεση. Μελετήσαμε το θέμα γιατί θέλαμε όλα να γίνουν νομότυπα. Τη διαχείριση θα την έχουν τα τρία σωματεία, η νομική υπηρεσία ενσωμάτωσε αρκετές πρόνοιες στη συμφωνία. Θεωρώ ότι είναι τελική η συμφωνία διαχείρισης».

Αν το ετήσιο ενοίκιο είναι 400 χιλιάδες: «Ναι αυτή είναι η απόφαση».

Για τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας με τα σωματεία: «Υπήρχε η αρχική πρόβλεψη για 33+33+33 χρόνια, χρονική διάρκεια την οποία άλλαξε η νομική υπηρεσία. Τώρα η συμφωνία θα είναι 20 + 20 χρόνια».

Για το πότε θα παραδοθεί το γήπεδο: «Το γήπεδο θα παραδοθεί στα μέσα Νοεμβρίου, αυτό είναι δεδομένο. Τρέχουν όλες οι διαδικασίες για τα υπόλοιπα. »

Για τη χωρητικότητα: «Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η χωρητικότητα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ξεκίνησε με 12600 θέσεις. Ο τελικός αριθμός είναι 10700 μαζί με τα δημοσιογραφικά. Θέλω να πιστεύω ότι όχι στο πολύ μακρινό μέλλον θα βρεθεί και κάποια τεχνολογία που ίσως να μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα. Αυτό το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το θέμα με το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Εμείς θέλαμε να εξυπηρετήσουμε τις δυο ομάδες που αγωνίζονται εκεί αλλά και τους αθλητές που ταλαιπωρούνται εδώ και 2-3 χρόνια με το ταρτάν. Κάναμε αυτή τη συνάντηση, βγήκε άσπρος καπνός. Βγήκαμε σε προσφορές για το ταρτάν. Θα κάνουμε κάποιες διαβουλεύσεις για να μην σταματήσουν οι ομάδες να παίζουν μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να κάνουμε μια κουβέντα με τον επιτυχόντα προσφοριοδότη».

Για τις προτάσεις που κατέθεσαν Πάφος και Ομόνοια για το Στέλιος Κυριακίδης και το Μακάρειο: «Έχουμε εγγράψει εδώ και καιρό στο υπουργείο παιδείας τα θέματα. Έχουμε δώσει τις επιστολές και της Πάφου και της Ομόνοιας στη νομική υπηρεσία. Υπάρχουν κάποια αιτήματα τα οποία θα μελετηθούν. Εμείς είδαμε την Πάφο, σήμερα θα δούμε και την Ομόνοια. Εμείς δεν λέμε όχι σε τίποτα και κανέναν προτού μελετηθεί. Τώρα αν οι διαδικασίες στο δημόσιο παίρνουν κάποιο χρόνο. Το πρώτο που θα παίξει ρόλο είναι η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας. Αν μας πουν προχωράτε, τότε θα προχωρήσουμε. Μετά θα πρέπει να συζητήσουμε τα αιτήματα που θέτουν και οι δυο ομάδες και να παρθεί η απόφαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα