Ερντογάν: «Κάντε παιδιά» - «Είναι ντροπή»

Ο αρχηγός του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, αντέδρασε στη συμβουλή του προέδρου Ερντογάν προς ένα νέο μέλος του AKP, του Μεχμέτ Αλί Τσελεμπί, να κάνουν παιδιά, όταν του φορούσε το έμβλημα του ΑΚΡ ως νέο-εισερχόμενος στο κόμμα.

Ο Αλί Μπαμπατζάν είπε, «Λέει σε κάθε γυναίκα που βλέπει πόσα παιδιά πρέπει να κάνει. Είναι ντροπή!».

Έντονα αντέδρασε κι η Ακσενέρ που είπε: «Είμαστε μάρτυρες πολλών ατιμώσεων μέσα σε 20 χρόνια, αλλά καμία δεν έγινε μέσα σε μόλις  27 δευτερόλεπτα. Όσοι βλέπουν τις γυναίκες ως μηχανές για παιδιά

έχουν μείνει πίσω σε εποχή».

Ο Ερντογάν χθες στη βουλή έσφιξε το χέρι του Τσελεμπί και τον ρώτησε: "Πόσα παιδιά έχεις;"

Ο Τσελεμπί απάντησε: «Ένα, κύριε».

Τότε ο Τσελεμπί έδειξε τη γυναίκα του που ήταν δίπλα του και είπε: «Κάνει διδακτορικό, καριέρα».

Ο Ερντογάν τότε είπε, "Όχι, πρέπει να κάνετε παιδιά. Πρέπει να αυξήσουμε τους αριθμούς".

Ρωτώντας τη γυναίκα του Τσελεμπί την ηλικία της και λαμβάνοντας την απάντηση "46", ο Ερντογάν είπε: «Ας ζητήσουμε από τον Θεό να συνεχίσει να σου δίνει παιδιά. Τα παιδιά είναι πολύ σημαντικά».

Αντίδραση Ερντογάν για το σφυρί στη Βουλή: Να αλλάξει επειγόντως το καταστατικό

Πριν από μία εβδομάδα βουλευτής της αντιπολίτευσης έσπασε με σφυρί το κινητό του, αντιδρώντας στο ‘νόμο της λογοκρισίας’, όπως τον ονομάζει η αντιπολίτευση, επειδή θέτει δρακόντειους περιορισμούς στα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αντιδρώντας στην ενέργεια του βουλευτή του CHP Μπουράκ Ερμπάι, ζήτησε «το κοινοβούλιο αυτού του έθνους να βάλει όρια και να αλλάξει επειγόντως το καταστατικό της βουλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα