Υπάρχει κίνδυνος να περάσει η βρουκέλλωση στον άνθρωπο;

Στη εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να περάσει η βρουκέλλωση στον άνθρωπο.

Ο κ. Λειβαδιώτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε βοδινό κρέας και να πάθουμε βρουκέλλωση γιατί διεθνώς σφάζονται τα ζώα, αφαιρούν τα εντόσθια τα συκώτια και το κρέας εξετάζεται και μετά δίνεται στην αγορά.

Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο από το ζωντανό ζώο, γι’ αυτό και κατά την σφαγή πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Οι κτηνίατροι λένε ότι μόνο τον κτηνοτρόφο

μπορεί να επηρεάσει και τον σφαγέα.

«Πρέπει να γίνεται πολύ καλή απολύμανση πριν και μετά την σφαγή τέτοιων ζώων, να μην σφάζονται ταυτόχρονα άλλα ζώα και να γίνεται σωστά η δουλειά», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Κόμμα για τα Ζώα: Σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

Σημείωσε επίσης ότι, πριν πέντε μήνες ζήτησαν προσφορές για να δώσουν αυτά τα ζώα και το κτηνιατρείο αναλαμβάνει και σφάζει προληπτικά αυτά τα ζώα. Τα ζώα που σφαγιάστηκαν ήταν για προληπτικούς λόγους γι’ αυτό και μετά στον έλεγχο που έγινε μετά την σφαγή δεν βρέθηκε σε κανένα ο ιός.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο τα ζώα που σφάγιασαν προληπτικά κατέληξαν στο πιάτο μας, απάντησε πως ναι καταλήγουν στην αγορά γιατί βλάπτει καθόλου η κατανάλωση τέτοιου κρέατος και αν υπήρχε η βρουκέλλωση στο κρέας αν το κρέας που εξετάζεται και δεν έχει επηρεαστεί, πάλι δεν επηρεάζει τον άνθρωπο.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα