Το νέο Ανάν κατά το ΚΚΕ και η απάντηση ΑΚΕΛ

Την αντίθεσή του στην πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση για λύση στο Κυπριακό, εκφράζει με απόφασή του το ΚΚΕ.

Η ευφορία, που καλλιεργείται για λύση στο Κυπριακό, σημειώνει, δεν πατάει σε πραγματική βάση. Τα προβλήματα, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, στη διαιώνιση του καθεστώτος της κατοχής, παραμένουν.

Ο γγ του ΑΚΕΛ

σε παρέμβασή του στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο κληθείς να απαντήσει στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η νυν ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει σοβαρό λάθος. Ως ΑΚΕΛ σημείωσε θα δώσει την γραπτή του απάντηση στο ΚΚΕ.

Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι στην καρδιά του ΑΚΕΛ παραμένει βαθιά ριζωμένο το ΚΚΕ ως το κόμμα που αντιστάθηκε και έκανε τόσους αγώνες. Εκείνοι που έβριζαν το ΚΚΕ επισήμανε ο Άντρος Κυπριανού, τώρα το αγάπησαν εξ αφορμής της συγκεκριμένης τοποθέτησης για την ΔΔΟ. Αυτή η αγάπη τόνισε, είναι «πρόσκαιρη και ξαφνική και σύντομα θα τελειώσει».

Η πολιτική, που ακολουθεί η κυπριακή κυβέρνηση, επισημαίνει το ΚΚΕ κινείται στις ράγες της γραμμής, που οδήγησε στο διχοτομικό "σχέδιο Ανάν", που δεν ήταν ούτε δίκαιο, ούτε βιώσιμο και η προώθησή του ενέπλεκε τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νέες περιπέτειες.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, η οποία συνεδρίασε για να εξετάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το πρίσμα και των νέων δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα