Ενώπιον Κακουργιοδικείου το "σκάνδαλο των ακουστικών"

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου για την υπόθεση που αφορά ιατρούς σε Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας, οι οποίοι φέρονται να αποσπούσαν χρήματα από παραπομπές ασθενών σε συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ότι το θέμα χρηματισμού γιατρών είχε αναδείξει η εκπομπή "Ανοικτή Γραμμή" η οποία ξεδίπλωσε το κουβάρι της διαπλοκής στον χώρο της υγείας. Μάλιστα, είχε αποκλειστικές δηλώσεις ασθενούς η οποία για να εξυπηρετηθεί

έπρεπε να χρηματίσει συγκεκριμένο γιατρό.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε ξεχωριστές δίκες ο Εκτελεστικός Διευεθυντής του ΓΝ Λευκωσίας, δρ.Ιωάννη Κυαμίδης και ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δάφνης Αριστοδήμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 - 2016 και σύμφωνα με την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία, έλαβαν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα μίζες ύψους 146 χιλιάδων ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 - 2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα