Περδίκης: Υπαρκτό το ζήτημα με την διαχείριση τ/κ περιουσιών

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προχωρά σε σειρά συναντήσεων με την τ/κ οργάνωση των δασκάλων και τα πολιτικά κόμματα με τα οποία μπορεί να έχει συνεννόηση ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να αξιοποιηθεί ο νεκρός χρόνος που δημιουργείται λόγω της αποτυχίας των συνομιλιών στο Γκραν Μοντανά, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων παρατήρησε ότι διαφαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες για δημιουργία πεδίων συνεργασίας μεταξύ Ε/κ και Τ/κ για κοινή δράση

ενάντια στην προσπάθεια της Τουρκίας για περιορισμό της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας του κυπριακού λαού στο σύνολο του.

Οι αντιδράσεις των Τ/κ για την ανεξέλεγκτη και αλματώδη κατασκευή τεμενών στα κατεχόμενα, οι αντιδράσεις της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων έχουν τη σημασία τους και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην τ/κ κοινότητα με τις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την προσπάθεια της Τουρκίας για πλήρη ενσωμάτωση των κατεχομένων και την προώθηση των διχοτομικών της σχεδίων , είπε ο κ. Περδίκης.

Καταγγελίες Δημάρχου Πάφου για τ/κ περιουσίες

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, είπε ότι το θέμα είναι υπαρκτό.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμαρχος Πάφου τον τελευταίο καιρό βρίσκεται υπό τη πίεση των μεγάλων συμφερόντων στην Πάφο, τα οποία βλέπουν τον κίνδυνο να περιοριστεί ή και να τερματιστεί αυτή η εκμετάλλευση των τ/κ περιουσιών μέσα στο κέντρο της Πάφου.

Παρατηρώντας ότι μιλούμε για οικόπεδα φιλέτα, πρόσθεσε πως αντιδρούν χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι εκνευρίζει το γεγονός ότι βουλευτές ή εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων τοποθετούνται λέγοντας ότι όσοι είχαν γερές πλάτες πήραν τα φιλέτα της τ/κ γης και εκμεταλλεύτηκαν την τ/κ γη.

«Αυτοί που είχαν τις γερές πλάτες προέρχονταν από τα κόμματα εξουσίας και τα κυρίαρχα κόμματα εξουσίας και τα κύρια κόμματα εξουσίας είναι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «είναι αυτές οι γερές πλάτες που έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τις τουρκοκυπριακές περιουσίες και ακόμα συνεχίζουν να το πράττουν».

Στην αρμόδια περιουσία, στην οποία συμμετέχουν τα κόμματα και η οποία μοιράζει τις προς αξιοποίηση τ/κ περιουσίες στους Ε/κ, τα κόμματα αυτά συμφωνούν σε όλες τις περιπτώσεις, κάνουν πλάτες ακόμα και σε επιχειρηματίες και οι μόνες διαφωνίες σε αυτή την επιτροπή προέρχονται από το Κίνημα Οικολόγων, είπε περαιτέρω συμπληρώνοντας «ας μην με αναγκάσουν να δώσω στις δημοσιότητα τις περιπτώσεις στις οποίες στην επιτροπή διαχείρισης τ/κ περιουσιών αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε εναντίον».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Κυνηγίου

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο και μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής.

Σε δήλωση μετά την συνάντηση ο κ. Περδίκης είπε πως με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν τα σχόλια και οι επιφυλάξεις της Ομοσπονδίας σε κάποια σημεία της νέας νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή για την προστασία της άγριας πανίδας και τέθηκαν οι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του Κινήματος.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι παρατηρήθηκε σύγκλιση απόψεων σε κάποια θέματα, υπενθύμισε την υπόσχεση των Οικολόγων να επανέλθει στο θέμα της νομοθεσίας και είπε πως στην προσπάθεια για τροποποίηση της νομοθεσίας δυνατόν να ενταχθούν κάποια από τα αιτήματα και εισηγήσεις της ομοσπονδίας κυνηγών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Γιατρός, είπε πως υπάρχουν πάρα πολλά σημεία στα οποία υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις και η ομοσπονδία των κυνηγών βρίσκεται στο ίδιο χαράκωμα με τις δύο μεγαλύτερες φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις του τόπου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνεργασία θα επεκταθεί και θα γίνει αρμονικότερη σε σχέση με το παρελθόν και σήμερα με στόχο το όφελος του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Ερωτηθείς για τα σημεία της νέας νομοθεσίας στα οποία η Ομοσπονδία διαφωνεί ο κ. Γιατρός είπε πως η κύρια διαφωνία βρίσκεται στον περιορισμό των σκύλων σε δύο.

Είπε πως ο προηγούμενος νόμος παρείχε την εξουσία στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας να καθορίσει τον αριθμό των σκύλων και εξήγησε ότι θα ικανοποιούσε εφόσον η νομοθεσία δεν άλλαζε και διατηρείτο η εξουσία στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας.

Εξήγησε ότι ο περιορισμός των σκύλων σε δύο θα προκαλέσει ποικίλα προβλήματα, όπως οχληρία από τους σκύλους που θα μένουν πίσω και θα περιορίσει την κάρπωση των λαγών.

Είπε ακόμα ότι η ομοσπονδία διαφωνεί με την επιβολή άδειας (τέλος 10 ευρώ) χρήσης σκύλου και το τέλος (10 ευρώ) εκπαίδευσης σκύλου και διευκρίνισε πως η διαφωνία για το τέλος εκπαίδευσης σκύλου είναι κάθετη ενώ δεν ενοχλεί τόσο το τέλος χρήσης σκύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα