Το ΑΚΕΛ ζητά έρευνα για το λιμάνι Λεμεσού

«Το λιμάνι της Λεμεσού συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση χάους εξαιτίας της ιδιωτικοποίησής του, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τους εμπλεκόμενους, τους παραγωγούς και ιδιαίτερα για τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους, που ως συνήθως είναι οι πρώτοι που καλούνται να πληρώσουν τη νύφη για τις ιδεολογικές εμμονές των κυβερνώντων», υποστηρίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι «Από τη στιγμή που όλες οι διθυραμβικές προβλέψεις

των κυβερνώντων διαψεύστηκαν και, αντίθετα, όπως προειδοποιούσε η Αριστερά, έχει πληγεί το δημόσιο συμφέρον για να στηθεί άλλο ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ιδιαίτερα του αρμόδιου Υπουργού είναι βαριές και θα πρέπει να αναληφθούν έμπρακτα».

Περαιτέρω είπε, «πολλά και σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από τους όρους και τον τρόπο εφαρμογής των συμφωνιών ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Συμβάσεις, οι οποίες με ύποπτο τρόπο κρατούνται ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό, παρά το επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΑΚΕΛ και της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, αυτές να παραδοθούν στη Βουλή».

Τέλος ο κ. Λουκαΐδης τόνισε ότι «στη βάση των όσων ήδη αποκαλύπτονται και των σοβαρών ερωτημάτων που προκύπτουν, θεωρούμε επιβεβλημένο όπως ο Γενικός Ελεγκτής προχωρήσει σε έρευνα που θα αφορά τους όρους των εν λόγω συμβάσεων και του τρόπου εφαρμογής τους, αίτημα το οποίο θα του αποστείλουμε και γραπτώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα