Δόξα: Κόντρα στον (κακό) εαυτό της και την παράδοση

Τον πρώτο από τους τέσσερεις τελικούς που υπολείπονται μέχρι το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος Cyta δίνει σήμερα η Δόξα, που ψάχνει διακαώς βαθμούς προκειμένου, σε πρώτη φάση, ν’ αποφύγει τον απ’ ευθείας υποβιβασμό.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς θα φιλοξενήσει στο Μακάρειο Στάδιο την Ανόρθωση (19:00), και ψάχνει την υπέρβαση, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που επίσης «καίγεται» για βαθμούς.

Ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής της Δόξας δεν κρίνεται υψηλός μόνο ένεκα του εκτοπίσματος του αντιπάλου, που διανύει την καλύτερη

φάση του στην τρέχουσα περίοδο, αλλά κυρίως λόγω της δικής της αγωνιστικής κατάστασης.

Η προσφυγική ομάδα προέρχεται από τέσσερεις στη σειρά ήττες στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην περίοδο που διανύουμε, ενώ συνολικά δεν έχει πετύχει νίκη στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές μετά το εντός έδρας 1-0 επί της ΑΕΖ στις 5 Δεκεμβρίου (έχει ως απολογισμό δύο ισοπαλίες και εφτά ήττες).

Η δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η ομάδα οφείλεται, κυρίως, στην αναποτελεσματικότητά της και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αναζητεί το αντίδοτο στις εναπομένουσες αγωνιστικές. Σε 12 παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές της Δόξας δεν κατάφεραν να σκοράρουν έχοντας ως πενιχρό απολογισμό τα δέκα γκολ ενεργητικό, ενώ είναι η ομάδα που έχει αναδείξει τους λιγότερους σκόρερ, μόλις πέντε.

Στα παιχνίδια Κυπέλλου με την Αναγέννηση, η ομάδα ήταν πιο παραγωγική (σημείωσε πέντε γκολ σε δύο αναμετρήσεις) και το ίδιο καλείται να πράξει όχι μόνο απέναντι στην Ανόρθωση, αλλά και στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Την ίδια ώρα, η Δόξα θα έχει ως αντίπαλό της στον σημερινό αγώνα και την παράδοση. Σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος στην Α' κατηγορία απέναντι στην Ανόρθωση πέτυχε μόνο μια νίκη (1-4-20) και αυτήν εκτός έδρας, την περίοδο 2013/14.

Keywords
Τυχαία Θέματα