Με την καλύτερη ψυχολογία στα ντέρμπι

ΟΜΟΝΟΙΑ
Οι «πράσινοι» έκαναν το αυτονόητο απέναντι στην ΑΕΖ και πλέον σκέφτονται το παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης με τον Απόλλωνα

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία η Ομόνοια σκέφτεται πλέον το πρόγραμμα, πραγματικός Γολγοθάς, που ακολουθεί μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη, με αντίπαλο τον Απόλλωνα, για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Θα ακολουθήσει το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στην «ΑΕΚ ARENA», πριν τον επαναληπτικό στο Τσίρειο (22/2). Στη

συνέχεια η Ομόνοια θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το αιώνιο ντέρμπι στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Με βάση το πιο πάνω πρόγραμμα, η νίκη επί της ΑΕΖ αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Τζον Κάρβερ, αφού ολοκλήρωσε με τον πιο ιδανικό τρόπο το πιο εύκολο παιχνίδι πριν από την ολοκλήρωση του Β’ Γύρου. Η Ομόνοια, που έκανε το αυτονόητο στο παιχνίδι του Σαββάτου, πέτυχε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη, για δεύτερη φορά τη φετινή περίοδο, ενώ το ρεκόρ της είναι οι τέσσερεις σερί.

Έφτασε στους 47 βαθμούς, είναι στην 5η θέση και πλέον είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της να πλασαριστεί ακόμα πιο υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μπορεί ο αγώνας, λόγω διαφοράς δυναμικότητας, να μην αξίζει ιδιαίτερης κριτικής, ωστόσο, ο Άγγλος τεχνικός μπορεί να κρατήσει κάποια θετικά στοιχεία.

Όπως, το ότι σκόραρε σε άλλο ένα παιχνίδι ο Χριστοφή ο οποίος δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και μετά από καιρό ο Κλέιτον, οι οποίοι έφτασαν στα τέσσερα φετινά. Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπάρχει για τον Χριστοφή, ο οποίος ανεβάζει ρυθμούς την πιο κατάλληλη στιγμή και δείχνει ικανός να πάρει την ομάδα από το χέρι στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Αζίζ και Μπρέβελντ αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, έχοντας θετική εικόνα, ειδικά ο πρώτος που αγωνίστηκε στη θέση του Μαργκάσα. Πολύ καλή παρουσία είχε ο Φιλιώτης, ο οποίος εισέπραξε το χειροκρότημα την ώρα που έγινε αλλαγή, κάτι που δείχνει την αναγνώριση που υπάρχει από τον κόσμο της ομάδας.

Δύσκολα ο Άρνασον
Πλέον η προσοχή στρέφεται εξ ολοκλήρου στον αγώνα της Τετάρτης με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, εκεί που θέλει να βάλει γερές βάσεις ενόψει του επαναληπτικού. Άπαντες στην Ομόνοια αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε μία ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα που θα έρθει στο ΓΣΠ με απαιτήσεις. Ο Τζον Κάρβερ άρχισε να καταστρώνει τα πλάνα του και το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Άρνασον.

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Φλορέσκου που δέχτηκε κτύπημα στην προπόνηση και προφυλάχθηκε στον προχθεσινό αγώνα. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κατελάρη που υπέστη διάστρεμμα, ενώ δεν υπολογίζεται ο Κωνσταντινίδης. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Μαργκάσα και Ντάρμπισαϊαρ.

Χθες αναμενόταν να επιστρέψει ο Τουρέ, μετά από μία βδομάδα καθυστέρησης λόγω των διαδικασιών ανανέωσης του διαβατηρίου του. Ο Αφρικανός μέσος, που αγωνίστηκε με επιτυχία με τα χρώματα της Μπουργκίνα Φάσο στο Κόπα Άφρικα, λογικά θα προπονηθεί σήμερα και αναλόγως της ετοιμότητάς του θα αποφασιστεί εάν θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του Τζον Κάρβερ, για τον αγώνα της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα