Της έκοψε τον βήχα…

Η ΑΕΚ με ξέσπασμα στο β΄ μέρος και σκόρερ τους Τρισκόφσκι, Άλβες πέτυχε 2η νίκη επί της Φολγκόρε

ΦΟΛΓΚΟΡΕ 1
34΄ Τράινι
ΑΕΚ 3
51΄, 55΄ Τρισκόφσκι, 65΄ πεν. Άλβες

Με επιθετικό ξέσπασμα στην επανάληψη η ΑΕΚ έκοψε τον βήχα της Φολγκόρε, η οποία προηγήθηκε από ένα λάθος στο ημίχρονο και κατάφερε να κερδίσει με 3-1 στο Σαν Μαρίνο. Έτσι, η ομάδα της Λάρνακας πέρασε με δεύτερη νίκη στον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Κλίφτονβιλ

Β. Ιρλανδίας.

Ο Μανόλο Ιντιακέθ προέβη σε δυο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ο Μουρίγιο πήρε τη θέση του Μόισοφ και ο Χαραλαμπίδης του Τέτε.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλά, αλλά είχε άσχημο τέλος για την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε κι έχασε ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι. Η Φολγκόρε, που είχε παθητικό ρόλο, ήταν αυτή όμως που σκόραρε στο 35΄ εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του Ταουντούλ. Στην επανάληψη, όμως, η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και με επιθετικό ξέσπασμα σε διάστημα 14΄ σημείωσε τρία γκολ για να δώσει τέλος στο κακόγουστο αστείο…

Ημίχρονο με δυο όψεις
Η ΑΕΚ με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Μπήκε δυνατά με στόχο το γρήγορο γκολ και άρχισε να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 18΄ η κυπριακή ομάδα στάθηκε άτυχη, αφού το πλασέ του Τομάς βρήκε το δοκάρι.

Το παιχνίδι εξελισσόταν σε μονόλογο για την ΑΕΚ, που επιτίθετο συνεχώς κι έδειχνε ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου… Όμως το γκολ ήλθε σε λάθος εστία καθώς ήταν η Φολγκόρε που προηγήθηκε. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Τράινι είπε ευχαριστώ στο δώρο του Ταουντούλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει στο 35΄ το 1-0.

Το γκολ ήλθε σαν ψυχρολουσία για την κυπριακή ομάδα, που επηρεάστηκε σαφώς στη συνέχεια. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι αναθάρρεψαν και άρχισαν να κάνουν πιο συχνές επισκέψεις στην εστία της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιντιακέθ δεν μπόρεσε να αντιδράσει ώς το τέλος του ημιχρόνου.

Η επανάληψη
Επιθετικά, όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, μπήκε στο β΄ 45λεπτο η ΑΕΚ. Αυτήν τη φορά όμως είχε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι της, γεγονός που της επέτρεψε να είναι πιο αποτελεσματική. Έτσι, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σχετικά νωρίς και απ' εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Τρισκόφσκι συνέχισε απ' εκεί που έμεινε στο «Α. Παπαδόπουλος». Στο 51΄ ισοφάρισε και τέσσερα λεπτά αργότερα (55΄) έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ (1-2) με ισάριθμα σουτ εντός περιοχής. Και στις δυο περιπτώσεις δέχθηκε ασίστ από τον Άλβες. Μέσα σε ένα 14λεπτο η κυπριακή ομάδα σημείωσε και τρίτο τέρμα. Σκόρερ ο Άλβες από τα 11 βήματα, μετά από χέρι αμυντικού και έτσι έγινε το 1-3.

Πλέον, αφού όλα είχαν κριθεί, ο Ιντιακέθ έκανε και τις αλλαγές του για να δώσει ευκαιρία σε άλλους παίκτες να αγωνιστούν. Ξεχώρισε η είσοδος του 16χρονου Κωνσταντίνου, ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γενς Μάε , Λαρς Χούμελγκααρντ, Ντέρια Όγκουζ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ανγκελίνι/ Χαραλαμπίδης

ΦΟΛΓΚΟΡΕ: Μοντανάρι, Νούτσι (73΄ Ρόσι), Μουτσίνι, Τράινι, Μπέζι, Ανγκελίνι (86' Ντέλα Βάλε), Περότα, Τζενεστρέτι, Περάρτι (67΄ Μπρόλι), Κουινταβάλα, Καμιλίνι

ΑΕΚ: Ταουντούλ, Καταλά, Μουρίγιο, Η. Χαραλάμπους, Μιντίκκης, Λαμπάν (74΄ Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Χαραλαμπίδης (67΄ Τέτε), Τρισκόφσκι (87΄ Κωνσταντίνου), Άλβες

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2' Διπλή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Χαραλαμπίδης μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, το οποίο έσωσε ο Μονταρίνι και ο Άλβες με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να σκοράρει.
8' Ο Άλβες έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έδιωξε ο Μοντανάρι.
11΄ Φάουλ του Χαραλαμπίδη έδιωξε ο τερματοφύλακας.
18΄ Ο Άλβες έβγαλε μόνο τον Τομάς, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
27' Από κόρνερ του Χαραλαμπίδη ο Χαραλάμπους έπιασε κεφαλιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
34΄ 1-0 Τραγικό λάθος του Ταουντούλ εκμεταλλεύτηκε ο Τράινι και άνοιξε το σκορ.
46΄ Μονοκόμματο σουτ του Λαμπάν έδιωξε εντυπωσιακά ο Μοντανάρι.
51΄1-1 Ο Άλβες κατέβασε την μπάλα στον Τρισκόφσκι, ο οποίος με δυνατό κοντινό σουτ ισοφάρισε.
55΄ 1-2 Ο Τρισκόφσκι πήρε νέα πάσα από τον Άλβες και εξ επαφής νίκησε ξανά τον Μοντανάρι.
65΄ 1-3 Πέναλτι για την ΑΕΚ σε χέρι του Τζενεστρέτι. Ο Άλβες ήταν εύστοχος και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα