Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί από πυροβολισμούς στο Ντάλας

Νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ, με άλλους δύο να βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στο σύνολό τους οι αστυνομικοί που έχουν τραυματιστεί ανέρχονται σε έντεκα.

Ο ένας από τους υπόπτους του οποίου οι αρχές έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες παραδόθηκε. Ο φερόμενος ως δράστης είναι Αφροαμερικανός και στις φωτογραφίες εμφανίζεται να κυκλοφορεί χαμογελαστός με ένα πυροβόλο όπλο στο χέρι

του.

Αυτή την ώρα Αρχές βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων με δεύτερο ύποπτο, ο οποίος έχει οχυρωθεί σε πάρκινγκ πυροβολώντας ανά διαστήματα και απειλώντας ότι "θα χτυπήσει και θα σκοτώσει κι άλλους", καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην περιοχή έχει τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κοντά στο πάρκινγκ εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο το οποίο εξετάζεται από ειδική ομάδα πυροτεχνουργών, ενώ όπως μεταδίδει το CBSN.

Please stay safe Dallas pic.twitter.com/qnFJg89j8K

— Matt Wood (@realMatthewWood) July 8, 2016

Ο Διοικητής της Αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπραουν, δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, οι τέσσερις από τους οποίους είναι νεκροί, ενώ ακόμη δεν έγιναν γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών.

#BREAKING: Our cameras captured several shots ring out during a protest in Downtown Dallas pic.twitter.com/OWOBOOI8Jg

FOX 4 NEWS (@FOX4) July 8, 2016

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών που επιτηρούσαν διαδήλωση πολιτών ενάντια στην αστυνομική βία, με αφορμή το θάνατο Αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά στη Μινεσότα και στην Λουσιάνα.

This is a little bit cleaner clip. Shots fired at the #blacklivesmatter protest. pic.twitter.com/DAJVkCll32

— G.J. McCarthy (@gjmccarthy) July 8, 2016κ.

Video from a protestor as the shooting began. Jesus. Disturbing content. #Dallas #DallasPoliceShooting pic.twitter.com/yhPTI9KC2g

— Andy Cole (@AndyCole84) July 8, 2016

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι βαθύτατα ταραγμένος από τα αιματηρά περιστατικά. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας.

Τέλος, μέτρα έχει λάβει και το Facebook, ενεργοποιώντας την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας safety check.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα