Έκοψε στη μέση το κακόγουστο αστείο

Η Μπάνατς οδήγησε τον αγώνα στην παράταση, εκεί όμως η Ομόνοια «καθάρισε» την πρόκριση

ΟΜΟΝΟΙΑ 4
93΄, 108΄ Ρουσιάς, 113΄ Ντάρμπισαϊαρ, 121΄ Κλέιτον
ΜΠΑΝΑΤΣ 1
71΄ Μπουράγεφ

Ο χθεσινός επαναληπτικός κρίθηκε στην παράταση και είχε την υπογραφή των Ρουσιά και Κλέιτον. Οι δύο αποδείχτηκαν χρυσές αλλαγές για τον Τζον Κάρνερ και βοήθησαν την Ομόνοια να φτάσει στην πρόκριση. Ο Ρουσιάς σκόραρε δις στην παράταση και ο Κλέιτον πρόσθεσε άλλο ένα γκολ στην

εκπνοή, ενώ ο Ντάρμπισαϊαρ με ψύχραιμο πλασέ είχε κάνει ενδιάμεσα το 3-1.

Προηγουμένως, η Ομόνοια είδε τον Χάρο με τα μάτια της, αφού οι Αρμένιοι είχαν προηγηθεί στο 71’ με τον Μπουράγεφ και οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση. Ο Ρουσιάς ήταν εξαιρετικός, ενώ ο Κλέιτον έδειξε ότι θα αποτελέσει τον νέο ηγέτη των «πρασίνων». Πολύ καλός και ο Ντάρμπισαϊαρ, ο οποίος έτρεξε αρκετά, έδωσε αρκετές μονομαχίες και σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στη Μπάνατς και ήταν κλασική, αφού μετά από λάθος του Παντελιάδη ο Μουράγεφ έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως ο Μπαντογιάν σε κενή εστία δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Σταδιακά, η Ομόνοια ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, μεταφέροντας την μπάλα στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας είτε με κάθετες πάσες είτε από πλάγια να φανεί απειλητική μπροστά από την εστία του Γκαζαριάν. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Τζον Κάρβερ είχαν την κατοχή, δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Γενικά στο πρώτο 45λεπο οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύθηκαν την κατοχή της μπάλας και την πίεση που εξάσκησαν στην αντίπαλη περιοχή, ενώ, από την άλλη, η Μπάνατς κράτησε το μηδέν που ήταν ο πρωταρχικός της στόχος.

Μόλις δύο ήταν οι αξιόλογες ευκαιρίες της Ομόνοιας στο πρώτο ημίχρονο. Στο 28' από την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Όρσουλιτς και την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και στο 33’ με το φαλτσαριστό σουτ του Ντάρμπισαϊαρ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Είχε διάθεση, αλλά…
Με περισσότερη διάθεση μπήκε στην επανάληψη η Ομόνοια, που στα τρία πρώτα λεπτά ήδη μέτρησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με Αγκάγερ (47’) και Ντάρμπισαϊαρ (48’), χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα.

Πάντως, λίγο έλειψε η Μπάναντς να κάνει τη ζημιά (56’) με τον Μπαντογιάν, απέναντι στον Παναγή να κάνει το σουτ, και τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει.

Η Ομόνοια διατηρούσε τον έλεγχο και έβαζε πίεση στους αντιπάλους, όμως δυσκολευόταν αφάνταστα να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλο περιοχή.

«Παγωμάρα» στο ΓΣΠ
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μπάνατς «πάγωσε» το ΓΣΠ στο 71’ με τον Μπουράγεφ. Ο επιθετικός της Μπάναντς με ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βρέθηκε απέναντι στον Παναγή, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Τζον Κάρβερ (Κατελάρης, Κλέιτον, Ρουσιάς) η ομάδα του διατήρησε τη φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει την αντίπαλη εστία και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

Ο Ρουσιάς είχε το «κλειδί»
Η Ομόνοια ήθελε οπωσδήποτε ένα γκολ για να ανακτήσει την ψυχολογία της και το πέτυχε στο 3’ της παράτασης (93’). Ο Κλέιτον έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ρουσιά και ο νεαρός φορ των «πρασίνων» πλάσαρε εύστοχα στον Γκαζαριάν, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (1-1) σκορ πρόκρισης για την ομάδα του.

Στην παράταση πάντως, η παρουσία του Κλέιτον ήταν καταλυτική, αφού άλλαξε την εικόνα της Ομόνοιας. Ο Βραζιλιάνος όποτε κρατούσε την μπάλα ήταν διαρκής κίνδυνος, αφού είτε έβγαζε μαγικές μπαλιές, είτε γινόταν ο ίδιος απειλητικός.

Όπως το πρώτο μισό της παράτασης έτσι και το δεύτερο άρχισε με γκολ και πάλι από τον Ονησίφορο Ρουσιά, ο οποίος αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή για τον Τζον Κάρβερ. Ο φορ των «πρασίνων» με ατομική ενέργεια απέφυγε τα μαρκαρίσματα, έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα (1-2).
Ο Ντάρμπισαϊαρ (113’) με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-3 και ο Κλέιτον στο 118’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Καρλίτος, Παντελιάδης, Όρσουλιτς, Μαργκάσα, Φυλακτού, Φλορέσκου (73΄ Κατελάρης), Μπατιμπάνγκα (73΄ Κλέιτον), Ακάγεφ (85΄ Ρουσιάς), Σέρινταν, Ντάρμπισαϊαρ

ΜΠΑΝΑΝΤΣ: Γκαζαριάν, Καλμάνοφ, Χακμπιάν, Κατσμάζοφ (98΄ Αβετισιάν), Πογκοσιάν (57΄ Αϊβαζιάν), Τορεγιόν, Μπαντογιάν, Μεσίνοβιτς, Ντρομπάροφ, Άνταμς, Μπουράγεφ (88΄ Μοβσεγιάν)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξάντερ Ανουφρίεφς (Λετονία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σέρινταν, Γιωργαλλίδης, Ρουσιάς / Κασμάροφ, Άνταμς, Μπουράγεφ, Τορεχόν

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5’ Μετά από λάθος του Παντελιάδη ο Μουράγεφ έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως ο Μπαντογιάν σε κενή εστία δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.
12’ Ο Αγκάγεφ στρώνει στον Φυλακτού, αυτός κάνει το σουτ, το οποίο κοντράρει και φεύγει κόρνερ
21' Σουτ του Ντάρμπισαϊαρ, κοντράρει σε αμυντικό
28΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Όρσουλιτς, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
33’ Φαλτσαριστό σουτ από τον Ντάρμπισαϊαρ, η μπάλα πέρασε έξω
38' Κόρνερ για την Μπάναντς, διώχνει ο Όρσουλιτς
47’ Ο Αγκάγεφ έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αναγκάζοντας τον Γκαζαριάν να διώξει ασταθώς
48’ Στην εξέλιξη της φάσης ο Καρλίτος έκανε τη σέντρα, ο Ντάρμπισαϊαρ την προβολή και την μπάλα να περνά έξω
54΄ Πέναλτι ζήτησε ο Μπαντιμπάνγκα σε τράβηγμα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι
56’ Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάνατς, με τον Μπαντογιάν, απέναντι στον Παναγή να κάνει το σουτ, και τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει
71’ Γκολ για τη Μπάνατς με εύστοχο πλασέ από τον Μπουράγεφ (0-1).
93’ Γκολ για την Ομόνοια με τον Ρουσιά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά από τον Κλέιτον και νίκησε με πλασέ τον Γκαζαριάν (1-1)
97' Λανθασμένη υπόδειξη οφ σάιντ στον Ντάρμπισαϊαρ που έφευγε απέναντι από τον Καζαριάν
104' Εξαιρετική πάσα από τον Κλέιτον, όμως ο Σέρινταν δεν μπορεί να πλασάρει
108’ Γκολ για την Ομόνοια με τον Ρουσιά, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ νίκησε εκ νέου τον Γκαζαριάν (2-1)
113’ Γκολ για την Ομόνοια με ψύχραιμο πλασέ από τον Ντάρμπισαϊαρ (3-1)
121’ Ο Κλέιτον έκανε την ατομική ενέργεια και με πλασέ έκανε το 4-1.

«Στην παράταση είδα αυτά που ήθελα»
Ο τεχνικός της Ομόνοιας Τζον Κάρβερ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας, ωστόσο κρατάει μόνο την εμφάνιση στην παράταση.

«Χθες (σ.σ. προχθές) είπα ότι ήταν δύσκολο το ματς, το μετέφερα και στους παίκτες και φάνηκε και στο γήπεδο. Δεν είχαν ευκαιρίες, είπα στους παίκτες πως τα πάντα ήταν η συγκέντρωση. Δεν την είχαμε σε μια φάση και σκόραραν. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αν και δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου με το 90λεπτο.

Στην παράταση είδα αυτά που ήθελα. Έχουμε νέο τιμ, νέους παίκτες, συνηθίζουμε ακόμα πώς θα παίζουμε και χρειάζεται χρόνος. Κερδίσαμε λόγω της φυσικής κατάστασής μας. Ο προπονητής τους μπορεί να είναι περήφανος για την προσπάθεια. Οι οπαδοί μας δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι σήμερα, όμως τουλάχιστον πήγαν σπίτι έχοντας προκριθεί στην επόμενη φάση».

Νασιμέντο ο εκλεκτός για το κέντρο της άμυνας
Την κατ' αρχή συμφωνία της με τον 25χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Μπρούνο Νασιμέντο, ο οποίος ανήκε στη γερμανική FC Koln, ανακοίνωσε η Ομόνοια.

Η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την κατ' αρχή συμφωνία με τον 25χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Μπρούνο Νασιμέντο, ο οποίος ανήκε στη γερμανική FC Koln και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην α΄ κατηγορία Πορτογαλίας.
Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων για να ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Ο Μπρούνο Νασιμέντο γεννήθηκε στη Βραζιλία στις 30.6.91 και έχει ύψος 1.88. Το 2010 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πορτογαλική Εστορίλ και στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για την Κολωνία, αφού προηγουμένως έπαιξε στην ομάδα ως δανεικός. Έπειτα επέστρεψε στην Εστορίλ τη χρονιά 2014-15 με τη μορφή δανεισμού, ενώ την περσινή περίοδο ήταν βασικό μέλος στην προσπάθεια της Τοντέλα για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, με συμμετοχή σε 24 παιχνίδια.

Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, κάτι που τον βοηθά το ύψος του. Στην Ομόνοια θα κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να τον εγγράψουν σήμερα στον κατάλογο ενόψει του β' προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα