Τι πρέπει να κάνετε για την ασφάλειά σας πριν πάτε διακοπές

Ιούλιος. Ο μήνας που πολλοί από μας επιλέγουμε να φύγουμε για τις διακοπές μας. Η ξεγνοιασιά και η ξεκούραση των διακοπών όμως, μπορεί να επισκιαστεί, αν επιστρέφοντας στο σπίτι, ανακαλύψουμε ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας μας, είχαμε απρόσκλητους επισκέπτες.

Για το λόγο αυτό, όπως μας συμβουλεύει η Αστυνομία Κύπρου με σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει πριν, φύγουμε για της διακοπές μας, να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να αποτρέψουμε τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα μέτρα αυτά είναι απλά, όμως θα πρέπει να ληφθούν όλα, για

να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα διαρρηκτών, στο ελάχιστο.

Πρώτα απ’ όλα, φροντίζουμε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, ασφαλίζονται στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού. Αν δεν υπάρχει, καλό θα ήταν να τα δώσουμε για φύλαξη σε κάποιο έμπιστο μας πρόσωπο.

Πριν φύγουμε από το σπίτι, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε ασφαλίσει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού και πως έχουμε θέσει σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού και το κλειστό κύκλωμα βιντεοπαρακολούθησης.

Φροντίζουμε επίσης, ώστε να μην δημιουργηθούν ενδείξεις για την απουσία μας από το σπίτι. Και επειδή ο καλός γείτονας είναι ευλογία… μπορούμε να τον «χρησιμοποιήσουμε». Μπορούμε δηλαδή να του ζητήσουμε να σταθμεύει το αυτοκίνητό του στο δικό μας χώρο στάθμευσης και να συλλέγει την αλληλογραφία μας από το γραμματοκιβώτιό μας. Μαζί με όλα αυτά, μπορούμε επίσης να του ζητήσουμε να ελέγχει, που και που, το σπίτι μας αν είναι ασφαλές. Όλα αυτά βέβαια, θα πρέπει να θυμάστε να τα ανταποδώσετε, όταν θα φύγει ο γείτονας σας για διακοπές.

Τέλος, καλό είναι να μην δημοσιοποιήσετε την απουσία σας, μέσω διαδικτύου. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν ότι βρίσκεστε διακοπές, είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζουν. Αυτοί που δεν πρέπει να το ξέρουν, καλύτερα να μην το μάθουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα