Χρειάζονται προσοχή οι Ιρλανδοί!

Η ΑΕΚ πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Λίνκολν Γιβραλτάρ και έστρεψε αποκλειστικά την προσοχή της στον επόμενο αντίπαλο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, την Κορκ Σίτι.

Το Ιρλανδικό ποδόσφαιρο δεν έχει να δείξει κάτι σπουδαίο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, ενώ ούτε το πρωτάθλημα του είναι σε υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ είναι το φαβορί για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η διαφορά δυναμικότητας

και ποιότητας των κιτρινοπράσινων έναντι των Ιρλανδών είναι δεδομένη, όμως, θα πρέπει να αποδειχτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει με απόλυτη σοβαρότητα στα διπλά ραντεβού με την Κορκ για δυο σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την ετοιμότητα των ομάδων. Οι ποδοσφαιριστές της λαρνακιώτικης ομάδας έχουν μόλις δυο παιχνίδια στα πόδια τους και κατ’ επέκταση έχουν αρκετό δρόμο προκειμένου να φτάσουν στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας. Σε αντίθεση με τους Ιρλανδούς που είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, με 21 παιχνίδια.

Ο δεύτερος λόγος που χρίζει προσοχής είναι ότι η Κορκ φέτος κάνει… παπάδες στην Ιρλανδία, είναι η καλύτερη ομάδα και προπορεύεται με μεγάλη διαφορά από την Ντούνταλκ. Από τα 19 παιχνίδια που έδωσε στο εγχώριο πρωτάθλημα, μετρά 18 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 54 υπέρ και 10 κατά. Επίσης, μετρά δυο νίκες σε βάρος της Λεβάντια Ταλίν με 2-0 και 4-2 για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Δηλαδή από τα 21 παιχνίδια, η αντίπαλος της ΑΕΚ έχει 20 νίκες και 1 ισοπαλία.

Επομένως, οι δυο πιο πάνω λόγοι υποχρεώνουν την ΑΕΚ να προσεγγίσει τους αγώνες με την Κορκ με απόλυτη σοβαρότητα και προσοχή προκειμένου να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τα πλεονεκτήματα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα