Θεοχάρους: Πολύ αργά οι αντιδράσεις για Τουρκία

Ο κ. Πατσαλίδης έκανε ό,τι ήταν έντιμο να πράξει, εφόσον στήριζε τη ΔΔΟ και δεν συμφωνεί με την πορεία που ακολουθεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού», δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης αναφορικά με τη σημερινή παραίτηση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», η κα. Θεοχάρους αναφέρθηκε και στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής. «Κάποιες κινήσεις του κ. Κασουλίδη είναι πολύ σωστές, είναι, ωστόσο, πολύ αργά». Οι κινήσεις αυτές έγιναν

σε μια χρονική στιγμή που χάθηκε η χρονική συγκυρία που θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε υπέρ μας.

Η Τουρκία, όπως είπε, γνωρίζει ότι τα προβλήματά της οφείλονται στα παράπονα του συνόλου των ευρωπαϊκών χωρών και επομένως δεν πρόκειται κάνει υποχωρήσεις ειδικά για την Κύπρο.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις σχετικά με την εκπροσώπηση του ψευδοκράτους στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε, η κα Θεοχάρους είπε πως στο νησί έχουμε πολύ κοντή μνήμη. «Εδώ και 7 χρόνια παλεύω για το ότι Τ/κ, έποικοι, ‘‘βουλευτές’’, αλωνίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τρέχουμε να σβήσουμε φωτιές. Θέσαμε ερωτήματα και παράπονα και στην Κομισιόν και σε κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου. Ορισμένοι αρνούνται να τους δουν. Εδώ έγκειται και η ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που άφησαν το ψευδοκράτους να αποκτήσει υπόσταση και να αναβαθμιστεί. Η στάση των Τ/κ «βουλευτών» είναι και προκλητική και υβριστική και εκνευριστική. Μας αποκαλούν ρατσιστές και εμένα με αποκάλεσαν ρατσίστρια ενώπιον άλλων συναδέλφων», είπε η κα. Θεοχάρους.

Ερωτηθείσα κατά πόσο είναι εφικτή η ανατροπή της κατάστασης, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε πως έπρεπε ήδη να ληφθούν μέτρα. «Έχει επικρατήσει η εντύπωση ότι το Κυπριακό δεν λύνεται, αν και ο κ. Ερντογάν θέλει, αλλά δεν θέλουν οι ‘‘ξεροκέφαλοι’’ Τ/κ. Αρκετοί Ευρωπαίοι έχουν, δυστυχώς, την εντύπωση πως ανέκαθεν στην Κύπρο οι Τούρκοι ζούσαν στο βόρειο μέρος», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα