Θέλει προβάδισμα, ψάχνει και το ιδανικό

ΑΠΟΛΛΩΝ
Στη νίκη αλλά και στο μηδέν παθητικό στοχεύει το απόγευμα ο Απόλλωνας

Με μοναδικό στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό, ο Απόλλωνας υποδέχεται σήμερα την Ανόρθωση στο Τσίρειο.

Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού, οπλισμένοι με πάθος και αποφασιστικότητα, θα προσπαθήσουν να πάρουν το αποτέλεσμα εκείνο στην έδρα τους, που θα τους επιτρέψει την ερχόμενη εβδομάδα στη Λάρνακα να προκριθούν στον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά.

Οι απώλειες για τη λεμεσιανή ομάδα σήμερα θα είναι η απουσίες των Γκίε και Μπεντόγια, όπως επίσης και του Αγγελή. Όλοι οι

υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι πανέτοιμοι για να καταφέρουν να πετύχουν την πρώτη φετινή τους νίκη σε βάρος της Ανόρθωσης.

Στον Απόλλωνα γνωρίζουν καλά ότι οι δυσκολίες του σημερινού παιγνιδιού θα είναι πολλές, όμως αναμένεται ότι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Όπως έδειξε μέχρι τώρα ο Σωφρόνης Αυγουστή, στον θεσμό του κυπέλλου λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε σχέση με το πρωτάθλημα. Θέλει η ομάδα του να προσπαθεί να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει ανάσα.

Φυσικά ο Κύπριος τεχνικός γνωρίζει ότι την πρόκριση την παίρνει η ομάδα που θα έχει συνέπεια στην απόδοσή της και στο πλάνο της και στα 180 λεπτά. Στόχος του Απόλλωνα σήμερα θα είναι να σκοράρει ένα ή περισσότερα γκολ και να μη δεχθεί κανένα. Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσει να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα του δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» ολοκληρώθηκε χθες, με προπόνηση που περιελάμβανε κυρίως τακτική. Εκτός πλάνων για τον σημερινό αγώνα θα είναι οι άτυχοι Γκίε και Μπεντόγια και ο τραυματίας Αγγελή. Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Ρομπέρζ, που εξέτισε την τιμωρία των 4 αγώνων που του επέβαλε ο αθλητικός δικαστής, ενώ παίζεται και μια ακόμα θέση που έχει να κάνει με το πού θα αγωνιστεί ο Πέδρο. Κανονικά στην 11άδα σήμερα οι Μάγκλιτσα και Σακέτι, που είναι τιμωρημένοι για τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Το πιθανό πλάνο
Με αυτά τα δεδομένα ο Απόλλωνας θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου με τερματοφύλακα τον Βάλε. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ένας εκ των Πέδρο ή Σέρτζιο και αριστερά ο Γκόμες. Ο Ρομπέρζ επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και θα είναι δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Βινίσιους μετά από αρκετό καιρό.

Ο Σακκέτι θα είναι ο αμυντικός μέσος και ο Χάμπος θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή για να αγωνιστεί δίπλα του. Ο Ντα Σίλβα θα έχει τον οργανωτικό ρόλο. Στα φτερά θα αγωνιστούν οι Παπουλής και Ζοάο Πέδρο (εκτός αν παίξει πίσω και τότε θα προτιμηθεί ο Σαρδινέρο) και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάγκλιτσα. Θέση στην αρχική 11άδα διεκδικεί και ο Πίεχ, ο οποίος επίσης εξέτισε την ποινή του.

Αρκετός κόσμος αναμένεται σήμερα στη Δυτική του Τσιρείου για να συμπαρασταθεί στη λεμεσιανή ομάδα, ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί στον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά. Τα μαθητικά εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και η ζήτηση για τα κανονικά είναι αρκετά ικανοποιητική. Οι φίλοι του Απόλλωνα θέλουν να δουν ξανά την ομάδα τους τροπαιούχο και θα προσπαθήσουν να την βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα