Επικυρώνεται η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου

Στην τυπική επικύρωση της απόφασης της συμφωνία του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη, για στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές του 2018, προχωρούν από σήμερα τα συλλογικά όργανα των τριών κομμάτων.

Το πρωί η Γραμματεία της ΕΔΕΚ αναμένεται ν’ ανάψει το πράσινο

φως, ώστε στο Συνέδριο του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο να υπάρξει η τελική απόφαση στήριξης.

Η απόφαση έχει προκαλέσει, ωστόσο, τριγμούς στην ΕΔΕΚ.

Η ανακοίνωση του κ. Σιζόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος, Διομήδη Διομήδους, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που η ηγεσία της ΕΔΕΚ φέρνει το κίνημα προ τετελεσμένων.

Ο κ. Διομήδους δήλωσε πως, ακόμα μια φορά, ο Μαρίνος Σιζόπουλος λειτούργησε βεβιασμένα, με προσωπικές επιλογές, δεσμεύσεις και αυτοσχεδιασμό.

Η απόφασή του να δεσμεύσει την ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές, δέκα ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, δείχνει, ανέφερε, «περιφρόνηση και ασέβεια» προς τα στελέχη, τα μέλη, αλλά και την ίδια την ιστορία της ΕΔΕΚ.

Αύριο θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, ενώ ενδιαφέρον έχει το ποσοστό υποστήριξης του οποίου θα τύχει ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη και την Τετάρτη η απόφαση για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου θα συζητηθεί στην Πολιτική Επιτροπή και το Κεντρικό Συμβούλιο για τελική επικύρωση.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, διαμηνύει ότι προέχει η πολιτική συμφωνία και μετά η εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει την συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά του όργανα για να λάβει την τελική απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

Μιλώντας χθες στο Σίγμα ο Γιώργος Περδίκης, διατυπώνοντας την προσωπική του άποψη, δήλωσε ότι με βάση τον στόχο για κοινή πορεία των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, θεωρεί ότι το Κίνημα είναι πιο κοντά στον Νικόλα Παπαδόπουλο

Πρόταση για ύστατη προσπάθεια να πάει ο ενδιάμεσος χώρος με κοινό υποψήφιο κατατέθηκε στη Γραμματεία της Συμμαχίας Πολιτών.

Την πρόταση κατέθεσε ο Γραμματέας της Συμμαχίας, Σίμος Αγγελίδης.

Ο Γιώργος Λιλλήκας επιμένει στο ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί με αντικειμενικό τρόπο η εκλεξιμότητα του όποιου υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου.

Τέλος, στις αρχές Ιουλίου προσδιορίζει την εξαγγελία της υποψηφιότητας του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές ο ΓΓ του κόμματος, Άνδρος Κυπριανού, επισημαίνοντας, με νόημα, ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Keywords
Τυχαία Θέματα