Τέλος στα πρωταθλήματα σε Ελβετία και Σουηδία!

«Λουκέτο» μπήκαν σε δύο ακόμα πρωταθλήματα μπάσκετ στην Ευρώπη.  

Το... παράδειγμα της Ουκρανίας ακολούθησαν η Ελβετία και η Σουηδία, που αποφάσισαν να «τελειώσει» η σεζόν 2019-20 από τώρα, εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Όσον αφορά την Ελβετία, μετά από σύσκεψη που έγινε μεταξύ των προέδρων των ομάδων από το ανδρικό και γυναικείο πρωτάθλημα, πάρθηκε αυτό το δραστικό μέτρο, για την προφύλαξη όλων.

Συνεπώς, το ανδρικό πρωτάθλημα, το γυναικείο, αλλά και το Κύπελλο, το οποίο δεν θα έχει κάτοχο φέτος (απέμεναν οι

ημιτελικοί και ο τελικός) σταματούν την δράση τους.

«Οι πρόεδροι των ομάδων γνώριζαν πως πρέπει να αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα μέτρα που πήραν οι Αρχές, για να προφυλάξουμε την υγεία των παικτών, αλλά και των φιλάθλων. Δυστυχώς, το να σταματήσουμε τα πρωταθλήματα ήταν το μόνο δυνατό και λογικό μέτρο», είπε ο πρόεδρος της ελβετικής λίγκας, Τζιανκάρλο Σέρτζι.

Σχετικά με τη Σουηδία, παρόλο που ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία ότι αναστέλλει όλες της τις δραστηριότητες μέχρι τις 30 Απριλίου, τονίστηκε πως δεν θα γίνουν τα playoffs σε άνδρες, γυναίκες και μπάσκετ με αμαξίδιο και τα πρωταθλήματα σταματούν.

Και μπορεί το τοπίο να μην έχει ξεκαθαρίσει, αναφορικά με τους πρωταθλητές στην Ελβετία, στην Σουηδία, ωστόσο αυτοί είναι οι Μπόρας (Άνδρες), Λουλέα (Γυναίκες) και Νορκόπινγκ Ντόλφινς (Αμαξίδιο).
 

Keywords
Τυχαία Θέματα