Τα tweets αποκαλύπτουν τα εισοδήματα του χρήστη

Τελικά η εποχή της τεχνολογίας φαίνεται πώς δεν αφήνει κανένα προσωπικό δεδομένο ‘’προσωπικό’’, αφού νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πώς το ύψος του εισοδήματός του, θα μπορούσε να προδοθεί ακόμη και από τα μηνύματα που στέλνει μέσω Twitter.

Οι ψυχολόγοι, γλωσσολόγοι και ειδικοί των υπολογιστών, με επικεφαλής τον Ντάνιελ Πριότιουτς-Πιέτρο του Κέντρου Θετικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS

One», μελέτησαν πάνω από δέκα εκατομμύρια σύντομα μηνύματα (tweets) από περίπου 5.200 χρήστες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν πώς το ιστορικό των tweets, μπορεί να αποκαλύψει με αρκετή ακρίβεια αν κάποιος χρήστης έχει υψηλά ή χαμηλά εισοδήματα.

Ο ειδικός αλγόριθμος που δημιούργησαν οι ερευνητές, αναλύει τα tweets του κάθε χρήστη μέχρι να καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα για το επάγγελμα, το φύλο, την ηλικία, αλλά και διάφορα κοινωνικά δεδομένα. Όλα αυτά μαζί θα οδηγήσουν σε μια πρώτη εκτίμηση για το εισόδημα του χρήστη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μυστικό βρίσκεται στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί κανείς, με τους φτωχότερους να στέλνουν μηνύματα με περισσότερες βρισιές, ενώ τους πλουσιότερους να είναι πιο συγκρατημένοι. Ακόμη, οι πιο φτωχοί τείνουν να χρησιμοποιούν παραδόξως πιο αισιόδοξες λέξεις, ενώ οι πιο πλούσιοι πιο απαισιόδοξες και να εκφράζουν συχνότερα άγχος και φόβο.

Ακόμη ένα ενδεικτικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι χρήστες χαμηλότερου εισοδήματος χρησιμοποιούν το Twitter περισσότερο ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ τους, ενώ οι πιο ευκατάστατοι περισσότερο για να διαδώσουν κάποιες ειδήσεις και απόψεις τους, ή για επαγγελματικούς παρά για προσωπικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα