Ολυμπιακός, ο απόλυτος βασιλιάς της Ευρώπης

Η Ευρώπη έχει έναν απόλυτο βασιλιά και αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής Ελλάδας που έκανε χθες ο 9Χ9 είναι πλέον η μοναδική απόλυτη ομάδα σε όλη την Ευρώπη. Με τη νίκη του (0-2) στην Βέροια έφτασε τις εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ την Παρασκευή το βράδι η Αινταρχτ Φρανκφούρτης δεν επέτρεψε στην Μπάγερν να πανηγυρίσει την 11η νίκη της στη σειρά

και να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Τόττεναμ από το 1960 (11 νίκες στα 11 πρώτα ματς) ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ετσι έμεινε στις δέκα νίκες στη σειρά, κάτι που βέβαια συμβαίνει για πρώτη φορά στα 52 χρόνια της Bundesliga, αφήνοντας πλέον τον Ολυμπιακό μόνο σε όλη την Ευρώπη σε απόλυτη διαδρομή.



Μέχρι τις 16 Οκτωβρίου , απόλυτη ήταν και η πορεία της Σκεντερμπέου (6 νίκες σε 6 ματς), πρώτη ομάδα από την Αλβανία που αγωνίζεται στους ομίλους του Europa League. Ομως εκείνη την Παρασκευή γνώρισε τις πρώτες της απώλειες, όταν μπροστά στους φίλους τους, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 με την Τέουτα.

Εως τον περασμένο μήνα ήταν συνολικά οκτώ συνολικά οι ομάδες που εμφάνιζαν απόλυτη πορεία. Η Φερεντσβάρος του Τόμας Ντολ, που έως τότε ήταν η ομάδα με τους περισσότερους αγώνες με μόνο νίκες, σταμάτησε στις 26 Σεπτεμβρίου στην εκτός έδρας συνάντησή της με την Πούσκας (0-0).

Η Αμπερντήν, έφτασε μέχρι τις οκτώ στη σειρά επιτυχίες, πριν καταρρεύσει, γνωρίζοντας τέσσερις ήττες από Ινβερνές (2-1), Σεντ Τζόνστον (1-5), Ρος Κάουντι (2-0) και Σέλτικ (3-1) και μία ισοπαλία (1-1 με Μαδέργουελ).

Το σερί των πέντε στη σειρά επιτυχίων της Ιντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι, διέκοψε με βίαιο τρόπο η Φιορεντίνα (1-4) στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ στα πέντε σταμάτησε και η Ντιναμό Τιφλίδας, που έχασε (2-0) από την Ντίλα στις 26 Σεπτμεβρίου. Στις 26 Σεπτεμβρίου διακόπηκε το σερί της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, που είχε 4 νίκες στη σειρά, χάνοντας στην συνέχεια όμως τέσσερα ματς κια παρουσιάζοντας μία ισοπαλία. Να σημειωθεί ότι και η Βασιλεία μετρούσε 8 νίκες στη σειρά, πριν φτάσει η ήττα (4-3) από τους Γιουνγκ Μπόις την Τετάρτη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η Μπαρτσελόνα είχε σταματήσει νωρίς στα 4 ματς στο Βίγκο (4-1), όπου η Θέλτα ανέκοψε την εκληκτική της πορεία, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε φροντίσει από την πρεμιέρα να απωλέσει αυτόν τον στόχο, ενώ η Παρί Σ.Ζ μπορεί να είναι πρώτη στην Γαλλία, αλλά ήδη μετράει δύο στραβοπατήματα (δύο ισοπάλίες και 10 νίκες σε 12 ματς). Αλλά και στην Αγγλία, η Μάντσεστσερ Σίτι έδειχνε άγριες διαθέσεις, μετρώντας πέντε νίκες στα ισάριθμα πρώτα της ματς, πριν πέσει κάτω μέσα στο σπίτι της από την Γουέστ Χαμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα