Τα τουρκικά ΜΜΕ για την αποστολή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην Αν. Μεσόγειο

Τη στάση της Ελλάδας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση σχολιάζει σήμερα ο τουρκικός τύπος και ειδικά την αποστολή πολεμικού πλοίου στην περιοχή.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ με τίτλο «Δεν έμεινε πίσω η Ελλάδα», σχολιάζει ότι «η Ελλάδα, η οποία διακρίνεται μεταξύ των συμμάχων της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ στην ανατολική Μεσόγειο, έκανε ένα παρόμοιο βήμα με τις ΗΠΑ και

το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα έστειλε ένα πολεμικό πλοίο να εγκατασταθεί στα ανοικτά των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου στην ανατολική Μεσόγειο».

Από την άλλη, η αντιπολιτευόμενη εθνικιστική εφημερίδα Γενί Τσαγ (προσκείμενη στο ακροδεξιό Καλό Κόμμα IYI) με τίτλο «Το απίστευτο καλόπιασμα της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Θα το στείλουν στο Ισραήλ» δημοσιεύει ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρει ότι «ενώ ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ, που ξεκίνησε πριν από 1 εβδομάδα, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα την έντασή του, η Ελλάδα προέβη σε ένα απίστευτο καλόπιασμα των ΗΠΑ. Η Ελλάδα έστειλε τη φρεγάτα της με το όνομα «ΨΑΡΑ» στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, δίπλα στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο».

Σύμφωνα με τα νέα της εφημερίδας Μπιρλίκ [σ.σ. της Κομοτηνής], «η κίνηση της Ελλάδας θεωρήθηκε απροσδόκητη εξέλιξη από το Ισραήλ. Η Αθήνα διέπραξε μια απίστευτη πράξη καλοπιάσματος για να ευχαριστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα έχει γίνει επίσημα μια από τις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο».

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα