Η Ρωσία σφυροκοπεί την Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν την ανατολική ουκρανική πόλη Αβντιίβκα από το έδαφος και τον αέρα, την Παρασκευή, με έντονες μάχες να διεξάγονται για τέταρτη κατά σειρά ημέρα, στην μεγαλύτερη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων εδώ και μήνες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ουκρανία ανέφερε ότι οι δυνάμεις της κρατούν το έδαφός τους αλλά ο Βιτάλι Μπαραμπάς, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Αβντιίβκα, είπε ότι η πόλη βρίσκεται κάτω από συνεχή επίθεση από τον αέρα, το πυροβολικό και

μεγάλο αριθμό στρατευμάτων.

«Οι μάχες συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μέρες. Έντονα και αδιάκοπα... Πυροβολούν από όποια μέσα έχουν διαθέσιμα», είπε ο Μπαραμπάς σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις. Ήταν, πρόσθεσε, «μια πολύ δύσκολη νύχτα στην Αβντιίβκα. Έγιναν αρκετές αεροπορικές επιδρομές στην ίδια την πόλη... οι επιθέσεις δεν σταματούν νυχθημερόν».

Η επίθεση στην Αβντιίβκα είναι μια από τις λίγες μεγάλες επιθέσεις της Ρωσίας από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να αντεπιτίθενται στις αρχές Ιουνίου σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από την κατοχή μεγάλων περιοχών του εδάφους στα ανατολικά και το νότο.

Τους τελευταίους λίγους μήνες, η Ρωσία επικεντρώθηκε στο να συγκρατήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από το να προχωρήσουν, οι οποίες έχουν σημειώσει αργή πρόοδο μέσω των ρωσικών ναρκοπεδίων και των ισχυρά οχυρωμένων χαρακωμάτων, καθώς και στην πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών σε υποδομές λιμανιών και σιτηρών. 

Ωστόσο, το Κίεβο λέει ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει στρατεύματα γύρω από την Αβντιίβκα και έχει στείλει βαρύ οπλισμό, που την διευκολύνει να ισχυροποιήσει την επίθεσή της.

Αναφέρει ότι η Μόσχα στοχεύει να περικυκλώσει και να καταλάβει την πόλη, η οποία βρίσκεται μόλις βορειοδυτικά από την πόλη Ντονέτσκ, που είναι υπό ρωσική κατοχή, και να τραβήξει ουκρανικά στρατεύματα από άλλα μέτωπο εκεί.

Το Reuter δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές του πεδίου των μαχών. 

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Άντρας σκότωσε με μαχαίρι καθηγητή φωνάζοντας «Αλάχου Άκμπαρ» (BINTEO)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα